Терористичният ръководител на YPG / ПKK Ферхат Абди Сахин с

...
Терористичният ръководител на YPG / ПKK Ферхат Абди Сахин с
Коментари Харесай

Ердоган: Не воюваме с кюрдите, а с терористите

Терористичният началник на YPG / ПKK Ферхат Абди Сахин с кодово име Mazloum Kobani е търсен от Интерпол с алена нота, а Съединени американски щати би трябвало да го предадат на Анкара, съобщи президентът на Турция, представен от " Канал 3 ".

``
реклама

Говорейки онлайн по държавния ефирен оператор TRT, Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната е била унизена от терористи в Северна Сирия от осем години.

Ердоган акцентира, че някои страни от НАТО въоръжават терористичната група ПKK и че Германия, Франция и Съединени американски щати са се срещали с водачите на кюрдската терористична организация.

Ердоган сподели, че турска делегация ще посети Съединени американски щати на 13 ноември, с цел да разиска последните събития в Северна Сирия, към този момент анулираните наказания на Съединени американски щати против Турция и двустранните връзки.

Като повтори, че Турция няма проблеми с кюрдския народ, Ердоган сподели: „ Кюрдите са наши братя, ние нямаме проблеми с тях, ние се борим единствено с терористите “.

Ердоган изясни, че интервенцията " Мирна пролет " е наречена по този начин заради съществуването на огромен брой извори на изток от река Ефрат в северна Сирия.

Той повтори, че интернационалната общественост е била осведомена за антитерористичната интервенция на Турция източно от река Ефрат в северна Сирия.

Той акцентира, че Турция към момента може да нападна терористи оттатък безвредната зона, наблягайки, че страната работи по тактика против „ Ислямска страна ” в Сирия.

Ердоган съобщи, че солидарността сред Турция, Русия и Иран е предотвратила " клане " в северозападния град Идлиб в Сирия.

Турският президент прикани „ цивилизования свят “ да поддържа Турция и нейната интервенция.

" Турция има потребност от интернационална поддръжка за заселването на бежанците. ", сподели Ердоган и добави, че Анкара възнамерява да построи лечебни заведения и учебни заведения в безвредна зона в Северна Сирия - една от главните цели на интервенцията - както и да обезпечи доброволното завръщане на бежанците.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР