Терористичната мрежа Ал Кайда публикува книга, написана от неин висш

...
Терористичната мрежа Ал Кайда публикува книга, написана от неин висш
Коментари Харесай

Терористичната мрежа Ал Кайда публикува книга за планирането на атентатите на 11 септември

Терористичната мрежа Ал Кайда разгласява книга, написана от неин върховен член, която показва детайлности за подготовката на атентатите на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Книгата, издадена на 21-ата годишнина от нападенията, е написана от Абу Мухамад ал Масри, за който има информация, че е бил погубен в Иран през 2020 година

В текста, който е близо 250 страници, ал Марси споделя, че Ал Каида се е подготвяла за офанзива против ползите на Съединени американски щати, откогато е стъпила в Афганистан през 1996 година, за да въвлече Америка в продължителна война на безсилие.

Първоначалната концепция се е появила, когато египетски водач предложил да бъде осъществено нахлуване с цивилен аероплан, носещ хиляди литри запалим материал, против " значима и емблематична американска постройка ", написа в книгата, споделена онлайн от медийното поделение на Ал Каида – Ас Сахаб, съобщи Българска телеграфна агенция.

Някои бойци били определени за по-нататъшно бойно образование през 1998 година, а след това – записани в авиационни учебни заведения в разнообразни елементи на света.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР