Термокамери ще бъдат поставени на летищата във Варна и Бургас.

...
Термокамери ще бъдат поставени на летищата във Варна и Бургас.
Коментари Харесай

Слагат термокамери във Варна и Бургас заради коронавируса

Термокамери ще бъдат сложени на летищата във Варна и Бургас. Концесионерът, който е еднакъв за двата аеропорта, ще направи поръчка и профилираната техника ще бъде инсталирана и ще проработи до дни.

По 10 полета дневно, единствено от страни от Европейския съюз, обслужва варненското летище, а към 2000 пасажери слизат от борда на самолетите и минават от тук, без на процедура да се знае здравословното им положение, съобщи Българска национална телевизия.

Коронавирусът стигна и до Филипините, първи умрял

Подобна е обстановката и на Летище Пловдив, което разполага с термокамера, само че тя предстои на инспекция дали е изправна. Затова е подадена поръчка за обезпечаване на нова камера, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в града. Летището извършва полети от и за Израел, Турция, Англия и Русия, като броят им е сред 10-12 на седмица.

От здравната ревизия в Пловдив разясниха, че на територията на летището има доктор, само че би трябвало да се следи извънредно деликатно за националността на идващите непознати жители. Освен превантивните ограничения на летищата се плануват и засилени инспекции на екипажите на корабите, които дебаркират на пристанищата във Варна и Бурга
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР