Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна ръководи

...
Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна ръководи
Коментари Харесай

Разкриха плантация с коноп край язовир Ценово

Териториалното поделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за промишлено развъждане на коноп – закононарушение по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.

При профилирана полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи под управлението на Окръжната прокуратура във Варна, извършена на 29 септември тази година, покрай язовир „ Цонево “ сред селата Сава и Аспарухово е разкрита плантацията с коноп, засят върху 2,5 декара. Растенията са към 5400, засети на към 1,10 метра едно от друго и са с височина до 1,40 м. От тях би могло да се получи марихуана с пазарна цена над 7 млн. лв..

Плантацията е ситуирана в гориста околност, като преди засяването на терена от 2, 5 дка са били изсечени насаждения от дъб и бор. До плантацията се стига по черен път. В самата равнища има построена система за напояване от три пластмасови цистерни. На към 6 метра от брега на язовир „ Цонево “ при интервенцията са открити водна помпа с бензинов мотор, гофрирана тръба и всмукател за вода.

Освен хидротехническото оборудване за поливане на растенията са конфискувани пет чувала тор, аграрни принадлежности, пръскачки, батерии, туби и латексови ръкавици, употребени от наркоземеделците. В непосредственост до наркоплантацията е открит бивак, построен за служащите и охранителите на равнищата. Под платнище, опънато на дърветата, са открити и конфискувани чували с боклуци и генератор за ток с бензинов мотор и други движимости.

Действията по следствието, както и за определяне на причинителите не престават, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР