Териториалният спор между Русия и Украйна не засяга Америка.Това обяви

...
Териториалният спор между Русия и Украйна не засяга Америка.Това обяви
Коментари Харесай

Рон Десантис: Териториалният спор между Русия и Украйна не засяга Америка

Териториалният спор сред Русия и Украйна не визира Америка.

Това разгласи губернаторът на Флорида Рон Десантис, определян като фаворит за номинацията на Републиканската партия преди президентските избори през 2024 година В отговор на въпрос на водещия на " Фокс Нюз "  Тъкър Карлсън (който постоянно е предаван по съветските малките екрани поради рецензиите си против Урайна), Десантис за първи път разкри с повече детайлности каква е позицията му по отношение на войната в Украйна.

" Въпреки че Съединени американски щати имат доста жизненоважни национални ползи – предпазването на нашите граници, оправянето с рецесията в бойната подготвеност на армията ни, постигането на енергийна сигурност и самостоятелност и ограничението на икономическата, културна и военна мощност на Китайската комунистическа партия – заплитането в териториалния спор сред Украйна и Русия не е един от тях ", разгласи Десантис.

" Финансирането на този спор с " празен чек " от администрацията на Байдън " толкоз дълго, колкото би трябвало ", без никакви избрани цели или отчетност, отклонява вниманието от най-належащите провокации пред страната ни ", добави губернаторът.

Florida Governor answers our Ukraine questionnaire:

“While the U.S. has many vital national interests – securing our borders, addressing the crisis of readiness within our military, achieving energy security and independence, and checking the economic, cultural,…
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson)

Той посочи, че " мирът би трябвало да бъде цел " за Съединени американски щати и се опълчи на изпращането на " F-16 и ракети с огромен обхват ", защото по този начин се повишавал рискът от включване на Америка в спора.

Десантис насочва две доста странни обвинявания към демократите, които по този начин и не поддържа с доказателства.

" Политиката за " промяна на режима "  в Русия (без подозрение известна измежду външнополитическите интервенционисти в окръг Колумбия) би нараснала доста залозите на спора, увеличавайки вероятността от потребление на нуклеарни оръжия ", разгласи той, макар че нито един демократ не изразявал публично подкрепа за събаряне на Путин от власт.

" Политиките на администрацията на Байдън тласнаха Русия към де факто съюз с Китай ", добави той, въпреки " безконечното приятелство " сред Москва и Пекин да бе прокламирано по време на олимпиадата в комунистическата страна - седмици преди началото на нашествието. Агресията на Русия обрече страната на асиметрично партньорство с Китай, което в бъдеще хипотетично ще основава доста главоболия на Кремъл.

Като конгресмен на Флорида (2013 - 2018 г.) Десантис поддържа няколко законопроекта, които предвиждаха обезпечаването на военна и разследваща помощ на Съединени американски щати за Украйна, напомня " Ен Би Си Нюз ".

През 2016 година той гласоподава за резолюция, призоваваща тогавашния президент Барак Обама " да даде на Украйна смъртоносни отбранителни оръжейни системи, с цел да усъвършенства способността на украинския народ да пази своята суверенна територия от непровокираната и продължаваща експанзия на Руската федерация ".
Доналд Тръмп: Европа би трябвало да ни заплати със задна дата разликата в подкрепата за Украйна
Бившият президент Доналд Тръмп изрази още по-крайни хрумвания в отговор на запитванията на Карлсън за войната.

В типично " скромния " си жанр шоуменът се похвали, че в случай че той е бил президент, Русия е нямало и да дръзне да нападна Украйна.

Но поради " новата липса на почитание към Съединени американски щати " спорът почнал и съгласно Тръмп той би трябвало да завърши " СЕГА ":

" Започнете, като кажете на Европа, че би трябвало да заплати най-малко равно на това, което Съединени американски щати заплащат, с цел да оказват помощ на Украйна. Те също би трябвало да ни платят със задна дата разликата. При зашеметяващи 125 милиарда $ ние плащаме от 4 до 5 пъти повече, а тази борба е доста по-важна за Европа, в сравнение с за Съединени американски щати. След това кажете на Украйна, че към този момент ще идват малко пари от нас, ОСВЕН АКО РУСИЯ ПРОДЪЛЖИ ДА ПРЕСЛЕДВА ВОЙНАТА.

Президентът би трябвало да се срещне с всяка страна поотделно, по-късно с двете страни дружно и бързо да реализира договорка. Това може елементарно да се направи, в случай че се организира от верния президент. И двете страни са изтощени и подготвени да сключат договорка. Срещите би трябвало да стартират незабавно, няма време за губене ".

Като съществена цел на Америка във войната Тръмп показва " обезпечаването на сигурността на Европа, само че Европа не си оказва помощ сама ".
Майк Пенс: Грузия, Крим и Украйна са единствено отпред в описите на Путин. Той би трябвало да бъде спрян
Сред запитаните хипотетични кандидат-президент някогашният вицепрезидент Майк Пенс единствен зае твърда позиция в поддръжка на Украйна.

" Когато САЩ подкрепят Украйна в битката ѝ срещу Путин, ние следваме доктрината на Рейгън и поддържаме тези, които се бият с нашите врагове на техните крайбрежия, тъй че да не би трябвало сами да се бием с тях. В Републиканската партия няма място за апологети на Путин. Това не е война на Америка, само че в случай че Путин не бъде спрян и суверенната нация на Украйна не бъде бързо възобновена, той ще продължи да се придвижва към нашите съдружници от НАТО и Америка ще бъде принудена да изпрати нашите лични (войски) ", акцентира той.

" Трябва да сме наясно с съветската опасност: Грузия, Крим и Украйна са единствено отпред в описите на Путин, те не са единствените страни, към които той се стреми. И подкрепяйки Украйна, ние споделяме на Китай, че ще подкрепим Тайван, в случай че последва Русия и извърши инвазия ".

Като съществена цел на Съединени американски щати във войната Пенс отбелязва следното:

" Победа за Украйна, като суверенитетът на Украйна и мирът в страната бъдат възстановени допустимо най-бързо. За страдание, администрацията на Байдън прекомерно постепенно предоставяше помощ на Украйна, всяко действие беше прекомерно постепенно - от обезпечаването на разследваща информация на Украйна, през налагането на наказания срещу Русия, до даването на военно съоръжение и изтребители на Украйна ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР