Териториалните планове на правителството за преминаване към зелена енергия са

...
Териториалните планове на правителството за преминаване към зелена енергия са
Коментари Харесай

Териториалните планове за централите: Дават до 36 заплати на миньорите, които напуснат

Териториалните проекти на държавното управление за прекосяване към зелена сила са признати и на следващия ден те ще бъдат изпратени на Европейската комисия. Това стана ясно по време на изключителното съвещание на Министерски съвет

До ноември държавното управление ще продължи договарянията си с Брюксел. Към момента обаче е ясно, че преди 2038 година няма да има закриване на централи, само че министър председателят акад. Денков не изключи някои от тях да банкрутират по естествени стопански аргументи.

Няма да има градеж на фотоволтаични паркове върху терени на мини и язовири

Работниците, които желаят да изоставен, ще получат обезщетение в размер на 36-месечни хонорари. Това обаче ще става по избрани критерии. Предвижда се и основаването на държавно дружество, което да следи регионите към централите – Перник, Кюстендил и Стара Загора, с цел да бъдат избегнати проблемите.    

„ Голяма част от настояванията на протестиращите през днешния ден се основават на погрешна или изопачена информация. Затова дано да обясня още веднъж. Крайният период за изпращане на пакета с документи до 30 септември, което е на следващия ден – събота. Никакво отсрочване не може да се направи повече “, сподели акад. Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР