Териториалните лекарски комисии (ТЕЛК) вече няма да се занимават със

...
Териториалните лекарски комисии (ТЕЛК) вече няма да се занимават със
Коментари Харесай

Готвят промяна за ТЕЛК-овете, ето кого ще засегне решението

Териториалните лекарски комисии (ТЕЛК) към този момент няма да се занимават със болести, които не инвалидизират. Това заяви зам.-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова.

До края на месец октомври би трябвало да е подготвена новата идея за промени в ТЕЛК. Те ще включват промени в законодателството, в методиката и определянето на обединен надзорен орган. По думите на Петрова е основана към този момент работна група, която ще изготви измененията. “Трябва да има един надзорен орган, сега имаме шест контролни органа. Контролът се прави единствено по документи и това не дава добър ефект”, разяснява тя, представена от " Труд ".

И това е забавно: ​​8 естествени метода да се справите с холестерола и високото кръвно - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Петрова съобщи още, че е склонна да има вяра, че една трета от решенията на ТЕЛК са непозволено издадени. По думите й ще има преразглеждане на част от тях. Освен това ще отпадне нуждата от преосвидетелстване на хора с трайни увреждания. Така посредством молба хората, които имат съпътстващи болести, ще може да им бъде повишен процентът на нетрудоспособност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР