Тери Ли е генерален мениджър на Хуауей технолоджис България. Има

...
Тери Ли е генерален мениджър на Хуауей технолоджис България. Има
Коментари Харесай

Фокус върху образованието към един напълно свързан и интелигентен свят

Тери Ли е общоприет управител на " Хуауей технолоджис България ". Има 15-годишен опит в областта на осведомителните и информационните технологии. Присъединява се към екипа на " Хуауей " през 2011 и поредно заема позициите маркетинг шеф, шеф продажби и общоприет управител продажби за Балканския район. За 11-те години в компанията е работил в страни като Нигерия, Унгария, Словения, Хърватия и България. Г-н Ли, неотдавна сте общоприет управител на " Хуауей технолоджис България ". Какви са усещанията ви по отношение на цифровия преход на страната?
- " Хуауей " е на българския пазар от 18 години и за мен е огромна чест да управлявам подобен потвърдил се екип от експерти. Повече от 80% от чиновниците ни са българи, което ни прави част от българската софтуерна действителност.

Всички знаем, че България е измежду страните в Европа с най-добре готови ИТ експерти. Считам, че това е запас, който би могъл да поддържа цифровия преход на страната по допустимо най-хубавия метод. Според Индекса за цифрова стопанска система и общество (DESI), оповестен от Европейски Съюз, оценката на България нараства годишно със приблизително 9% през последните пет години.

Запознати сме с провокациите, през които целият свят мина през последните месеци, даже години, чийто резултат не подмина и България. Един от тях е точно по-бързото движение на цифрова промяна във всеки един аспект от живота. В " Хуауей " се стремим да отговаряме на тези потребности. Нашата философия е непрестанно да се стремим към вложения и нововъведения, основани освен на тези потребности, само че и на нашата споделена визия за бъдещето. Друг сегмент, в който продължаваме да влагаме старателно, са проучванията на съществени технологии и теории.
Реклама Каква е визията на " Хуауей " за бъдещето?
- Bизиятa нa " Хуауей " e дa дoнece дигитaлизaциятa дo вceĸи чoвeĸ, дoм и opгaнизaция за един изцяло обвързван и образован свят. Πo тoзи нaчин мoжeм дa изгpaдим нaпълнo cвъpзaн интeлигeнтeн cвят. B " Хуауей " вяpвaмe, чe в интeлигeнтнoтo oбщecтвo нa бъдeщeтo АІ и свързаността щe ce пpeвъpнaт в eднa oт нaй-вaжнитe инфpacтpyĸтypи в живoтa ни. Toчнo ĸaĸтo eлeĸтpичecтвoтo e пpoмeнилo живoтa нa вcичĸи в минaлoтo. Hиe paбoтим зa тoвa дигитaлизaциятa дa влeзe във вceĸи acпeĸт oт живoтa ни в бъдeщe.

Интелигентният свят в действителност ще стане подобен сега, в който успеем да свържем всички точки, всички устройства, всеки аспект от всекидневието си. Според отчета на " Хуауей " по отношение на световната визия за промишлеността, до 2025 година по света ще има 40 милиарда лични смарт устройства и 100 милиарда връзки. Индустриалният интернет ще бъде главният източник на тези връзки. Огромните количества данни ще бъдат необятно интегрирани във всички промишлености, образувайки нови.

Когато интелигентността бъде включена в производството, осведомителните и информационни технологии ще се сближат с оперативните (OT), което ще генерира позитивна възвръщаемост за нововъведенията, промишлеността, веригата на цената и екосистемата като цяло. Чрез разбиране на тази просветеност в градовете, градоустройствените експерти ще могат да основат нови пътища за стабилно развиване, позволявайки на жителите на града да се насладят на сигурността, удобството и високия стандарт на живот, станали вероятни с помощта на цифровия живот.

Хуауей има доста обществено виновни стратегии, ориентирани към поддръжка на хората в процеса на цифрова промяна. Ще ни разкажете ли малко повече ?
Реклама
- Наш главен фокус са младежите. Тяхното обучение, познания и подобряването на цифровите им умения. За нас е значимо да създадем света към нас по-добър, по-достъпен и по-модерен. Формите на поддръжка са разнообразни, само че концепцията е една - да се влага в обучение, с цел да се получи осезателен резултат както за стопанската система, по този начин и за цялостното развиване на обществото.

Всяка година събираме надарени студенти от водещи университети в целия свят за нашата световна стратегия Seeds For the Future, която самоуверено можем да заявим, че трансформира живота им. Тя е ориентирана към младежите от бакалавърска или магистърска степен със мощен интерес в областта на осведомителните и информационни технологии, а хубавото тази година е, че ще може повече студенти в България да се причислят. Така ще им дадем опция, в границите на едноседмично образование, да се срещнат от близко с " Хуауей ", да усетят обичайна и съвременна китайска просвета, да усъвършенстват професионалното си развиване, да придобият лидерски умения. В края на плана ще се организира и награждаваща гала, по време на която отличните ни студенти ще имат опция да обменят опит и със международни специалисти на компанията.

Отделно от това, планираме да проведем и стипендиантската стратегия ICT Talents training SFTF, посредством която стотици студенти минават онлайн образование, квалифицирано от нашите експерти. През миналата година над 250 студенти от цялата страна обявиха присъединяване за него. Програмата беше ориентирана към няколко ИКТ области, в това число AI, Big Data и Cloud. В края, 50 студенти завоюваха стипендия, а 10-те най-хубави получиха опция да преминат стаж или да се причислят към екипа на Хуауей след дипломирането си.
Какви стратегии имате сега, свързани с образованието?
- Както към този момент загатнах, за " Хуауей " фокус е образованието. За нас е извънредно значимо да допринесем за него оптимално доста. Именно по тази причина в последните 2 години имаме толкоз доста планове, които се пробват да подтикват младите гении и да ги приготвят за действителния живот и сме извънредно щастливи, че по този метод съумяваме да се срещнем с надарени студенти от най-хубавите университети в страната и да им дадем късмет да се причислят към нашите световни стратегии, с които да трансформират живота си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР