Тереза Мей претърпя поражение в парламента при гласуването на ключов

...
Тереза Мей претърпя поражение в парламента при гласуването на ключов
Коментари Харесай

Тереза Мей загуби ключово гласуване в парламента за Брекзит

Тереза Мей претърпя проваляне в Народното събрание при гласуването на основен закон за развода с Европейски Съюз.

Британските депутати ратифицират контракта с изискванията за Брекзит и ще имат право да наложат несъгласие на текста. Вчера Мей загуби с 4 гласа гласуването, макар напъните на цялото държавно управление през целия ден да предотврати приемането на смяната. Текстът беше утвърден с 309 на 305 гласа. За смяната гласоподаваха 11 консерватори, в това число 8 някогашни министри.

Сред тях беше и Стивън Хамънд, който незабавно след гласуването беше свален от поста на зам.-председател на ръководещата партия. „ Днес сложих ползите на страната и гласоподавателите си над ползите на партията и гласувах съгласно правилата си, с цел да дам опция на Народното събрание да вземе осмислено решение ", разяснява метежникът в Twitter.

Това е първото проваляне на Мей в Народното събрание по тематиката „ Брекзит “ и се случва ден преди срещата на Европейски Съюз, която ще разисква развода.

Депутатите ще имат право да отзоват премиерката от договарянията с Европейски Съюз.

Правителството настояваше, че смяната отслабва позициите му при договарянията с Европейски Съюз и понижава в допълнение времето за договаряния в и без друго сгъстения график до 29 март.

Британският парламент трябваше да утвърди през вчерашния ден импортирания от Мей закон за анулация на закона от 1972 година, с който законодателството на Европейски Съюз се транспонира в английското. Целта на новия закон е да подсигурява правната последователност след „ деня на излизането “ („ Exit Day “) на 29 март 2019.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР