Тереза Мей подаде оставка като лидер на Консервативната партия на

...
Тереза Мей подаде оставка като лидер на Консервативната партия на
Коментари Харесай

Тереза Мей подаде оставка

Тереза Мей подаде оставка като водач на Консервативната партия на Англия, заяви Би Би Си.
Мей се отдръпва от председателския пост на Консервативната партия, само че ще остане краткотрайно министър-председател, до момента в който не бъде определен новия водач.
Министър-председателят на Англия може да се отдръпна единствено в случай че може да показа на кралицата претендент за поста, който се употребява с поддръжката на болшинство в долната камара на Народното събрание.
До в този момент Тереза Мей управляваше с минимално болшинство от шестима депутати, които евентуално ще намалеят на петима според от изборните резултати за вакантното депутатско място от Питърбро.
Това значи, че в случай че единствено трима депутати от досегашното болшинство не поддържат новия водач, той няма да получи избор на доверие.
Процедурата по желание на водач на Консервативната партия планува 5 кръга гласувания от депутатите в Народното събрание, като при всеки ще отпадат претендентите с най-нисък резултат.
След това ще има и народен избор на 160-хилядната членска маса на партията, която ще избира сред двамата финалисти.
Цялата процедура би трябвало да приключи не по-късно от 22 юли, като не е ясно дали Народното събрание към момента ще заседава на тази дата или ще е разхлабен в лятна отмора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР