Тереза Мей е имала днес отново телефонен разговор с председателя

...
Тереза Мей е имала днес отново телефонен разговор с председателя
Коментари Харесай

Мей отново разговаря по телефона с Юнкер за Брекзит

Тереза Мей е имала през днешния ден още веднъж телефонен диалог с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, заяви представителят на английския министър председател. Той добави, че договарянията за Брекзит не престават, съобщи Ройтерс. представена от Българска телеграфна агенция.
 Брекзит в задънена улица ден преди новия основен избор  Тереза Мей се обади на Борисов, с цел да го осведоми за напредъка по Брекзит
Мей беседва с Юнкер и нощес, откакто преди този момент в петък и събота имаше такива телефонни диалози с водачи от Европейски Съюз за да обезпечи пробив в договарянията за отстъпки в съглашението със съюза за Брекзит, тъй че то да стане по-приемливо за английския парламент.

Утре английският министър председател се връща в Народното събрание, с цел да показа още веднъж съглашението си пред английските депутати, които един път към този момент го отхвърлиха през януари с огромно болшинство. Ако в съглашението няма промени, тя може да се окаже застрашена от още едно тежко проваляне.

Ден преди съглашението за Брекзит да бъде подложено на гласоподаване в Народното събрание, там ще приказва министърът по въпросите на Брекзит Стивън Баркли, гласи известие в поддържан от опозиционната Лейбъристка партия профил в Туитър. В обявата обаче се загатва само за това, че той ще приказва през днешния ден, без да се дават повече детайлности.

Според политическия редактор на Би Би Си Лора Кънсбърг е допустимо през днешния ден Мей да замине за Страсбург, само че това пътешестване към този момент не е доказано.

" Динамична " - това е учтивият метод да се опише обстановката с това, което се случва сега ", написа Кънсбърг в Туитър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР