Теренът в България се разкаля до такава степен, че дори

...
Теренът в България се разкаля до такава степен, че дори
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Не можем да очакваме членство в Шенген по суша и в еврозоната

„ Теренът в България се разкаля дотам, че даже и за непредубедените фенове е мъчно да се наблюдава какво се случва “, сподели в „ 120 минути “ дипломатът и някогашен ми министър на външните работи Надежда Нейнски.

„ Прави усещане, че когато слушаш, част от нещата се премълчават. Никой ли не знаеше за всичко това? Каналите, покровителството и чадърите в този момент ли се появиха? За мен притеснително е компрометираното на концепцията за западна ориентировка на България. Компрометира се концепцията, че България сполучливо върви по веднъж “, добави тя.

Софийският градски съд остави в ареста шефа на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и Стефан Димитров

„ Видяхме, че в Словакия беше определен за президент националист . Той сподели една позната имитация – „ Аз съм за мира против войната “. Новата мантра е – „ Ние сме за мира “. То ние всички сме за мира, само че има една страна, която нахлува в друга самостоятелна страна и окупира 20% от нейната територия “, разяснява Нейнски.

Решението е на Софийския градски съд

„ Не можем да чакаме участие в Шенген по суша и в еврозоната. Как ще повери Европейски Съюз или НАТО, или някоя страна вътрешна информация на страна, която не може да управлява какво изтича в общественото пространство? Не да имаш връзки в Австрия е това, което ще вкара България в сухопътния Шенген, а репутацията на политиците, институциите и умеенето да действаме като европейска демократична страна. Шенген и еврозоната са политически решения “, акцентира някогашният министър на външните работи.

Проверките за сигурност са повишени, само че това не се усеща от пасажерите, разяснява старши комисар Петър Субев

„ Хипотетично който и да е външен министър, в случай че институциите не действат, в случай че не се оправим с пандемичната корупция, в случай че не проведем промените, в случай че не се оправим с съветското въздействие и не покажем, че страната има механизми, с цел да пази националните си ползи, и Господ да слезе, той не може да трансформира България в член на Шенген “, безапелационна е Надежда Нейнски.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР