Терапевтичните свойства на пресните плодове и зеленчуци са били известни

...
Терапевтичните свойства на пресните плодове и зеленчуци са били известни
Коментари Харесай

Сокотерапия за тонус и отслабване

Терапевтичните свойства на пресните плодове и зеленчуци са били известни на хората от епохи. Соковата терапия е натурален метод за излекуване на тялото, поддържане на положително здраве и несъмнено на тънка талия.

Зеленчуковите или плодовите сокове са богати на хранителни субстанции и минерали и са доста лесни за храносмилане, което ги прави идеална храна за оздравяващи хора.

Използването на сокове в диетите също е доста потребно, защото хората консумиращи повече сокове по-лесно могат да смъкват килограми от другите.

Най-добрите сокове са тези, които си изцедите сами, а не тези които може да закупите в магазините. Соковете, които са по рафтовете на магазините в картонени кутии, в действителност са по-бедни на хранителни субстанции от прясноизцедените.

Плодовите сокове, които са доста сладки би трябвало да се разреждат с вода. Това е изключително значима за диабетици и хора с артрит и високо кръвно налягане.

Плодовата терапия е била сполучливо употребена за лекуване на разнообразни болести като хипертония, астма и кожни проблеми, напомнят от " Кулинарен уикенд ".

За да има резултат от плодовата или зеленчукова терапия плодовете и зеленчуците би трябвало да се преработят дружно с техните нишки. Сокове от зеленчуци като зеле, спанак, домати, краставици и целина са били употребявани за разнообразни болести като пептична язва, бъбречни болести, екзема и бодърствуване.

Сок от цвекло да вземем за пример е доста потребно при хора, които са анемични или имат разширени вени, а сокът от ябълка е потребен за хора страдащи от неприятен мирис в устата, запек, бодърствуване или колит.

Ползите от соковата терапия при мъжете и при дамите е, че предотвратява преждевременото стареене на клетките на кожата. Различните плодови и зеленчукови сокове имат характерни лечебни резултати, тъй че е по добре да потърсите това професионално мнение, с цел да можете най-добре да се справите със здравния проблем, които имате.

Целина е от едно семейство с магданоза и копъра всички те спадат към фамилията на сенникоцветните. Листа от целина имат високо наличие на витамин А, до момента в който стъблата са отличен източник на витамини В1, В2, В6 и С и са богати на калий, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и доста незаменими аминокиселини.

 Сокотерапия за тонус и намаляване

Хранителните субстанции във влакното се отделят при изцеждане на сок, и те доста подкрепят на придвижванията на червата. Употребата на целина постоянно е свързвана с намаление на кръвното налягане.

Има доста значими минерали, които се съдържат в сока от целина и са доста ефикасни при битка с рака, както и добре балансират рН в кръвта на организма, неутрализирайки киселинността.

Целината е известна с това, че стопира растежа на раковите и туморни кафези в организма. Естествения слабителен резултат пък оказва помощ за облекчаването на запек. Целината може да работи и охлаждащо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР