Терапевт от Йордания, Елън Бирос, разкрива как да се освободим

...
Терапевт от Йордания, Елън Бирос, разкрива как да се освободим
Коментари Харесай

Прочетете това, ако имате манипулативен човек в живота си

Терапевт от Йордания, Елън Бирос, разкрива по какъв начин да се освободим от токсичните си връзки.

Всеки най-малко един път в живота си се е сблъсквал с човек с манипулативен темперамент. Обикновено единственият метод да се спасите е да изхвърлите този човек от живота си. Но когато той живее в дома ви и проблемите с него са всекидневие, е още по-трудно.

В такива обстановки Бирос предлага да използваме метода “сив камък ”. Той е наименуван по този начин, тъй като от нас се изисква само едно нещо – да бъдем допустимо най-безинтересни и скучни – като най-обикновен сив камък.

 Прочетете това, в случай че имате манипулативен човек в живота си

Това, което най-вече се харесва на манипулативните хора, е, че хората всъщност  разрешават да бъдат манипулирани. Когато се впуснете в диалог с този вид персони и се поддадете на тяхното въздействие, те се усещат по-силни и уверени в себе си.

Затова всякога, когато усетите и най-малка индикация, че някой се пробва да ви провокира, постарайте се да отговорите допустимо най-незаинтересовано, тъй че да не му позволите да поеме надзор над диалога.

 Прочетете това, в случай че имате манипулативен човек в живота си

Ако да вземем за пример някогашен ваш сътрудник се пробва да ви накара да се върнете при него, евентуално в един миг и той ще пристъпи към манипулативните навици, пробвайки се да ви накара да се чувствате гузно, че не желаете да сте с него или пъщ ще провокира възприятие за носталгия у вас.

В такава обстановка единственото, което можете да извършите е да поддържате връзката, отговаряйки с допустимо най-кратки отговори, тъй че в един миг да станете безинтересни на манипулатора.

Това не е тактика, която психолозите предлагат да вършим постоянно, тъй като с нея ние самите също ставаме манипулатори. Затова и е по-добре да се възползваме от метода единствено в случаите, когато няма нищо друго, което можем да създадем.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР