Тепърва предстои да обсъждаме дали ще се удължат мерките след

...
Тепърва предстои да обсъждаме дали ще се удължат мерките след
Коментари Харесай

Сачева за мерките срещу коронавируса: Хем няма оптимизъм, хем нагласата е за поетапно отваряне

Тепърва следва да обсъждаме дали ще се удължат ограниченията след 21 декември – нямаме мотив да сме огромни оптимисти, доста са нежни трендовете. Ще имаме среща през днешния ден, на следващия ден, вдругиден – в четвъртък би трябвало да решим. Всичко зависи от това какви са здравните данни. Нагласата на множеството членове на кабинета е да има поетапно отваряне от 21 декември, само че не и цялостно, доколкото ми е известно. Това съобщи общественият министър Деница Сачева.
Същевременно, министърът увери, че във фаза 2 от имунизационния проект – тези в обществените домове и домовете за възрастни, всичко ще е непринудено. За хора с умствени проблеми, дават отговор околните, а в случай че няма – шефът на съответното обществено заведение, в някои случаи и кметът на обитаемото място.
 Сачева се причисли към ГЕРБ, стяга редиците със храброст и креативност Сачева се причисли към ГЕРБ, стяга редиците със храброст и креативност
Новият регионален координатор на ГЕРБ – Добрич Деница Сачева бе показана пред актива на партията в Добрич, оповестяват от пресцент...
" Аз по-скоро ще се имунизирам – трансформирах мнението си, откакто се срещнах с някои обстоятелства към имунизациите ", съобщи Сачева.
Що се отнася до безработицата, записаните безработни са над 228 000, т.е. нарастване с 8000 души от началото на декември. Почти 1 000 000 души се възползваха от всички ограничения, които предлага общественото министерство, сподели Сачева пред Нова телевизия, откакто беше запитана категорично за ограниченията поради ковид – а тя включи в отговора и помощи за отопление! 3000 работодатели за 15 000 души са кандидатствали по ограничения за затворени бизнеси, сподели въпреки всичко министърът.
При въпрос за какво в България не се прави като Гърция и Румъния, Сачева повтори мантрата, че са платени 1,2 милиарда лв.. „ Нека се съпоставяме със сравними индикатори ”, прикани тя, откакто беше запитана като % от Брутният вътрешен продукт по какъв начин сме и от устата ѝ излязоха думите за фискалния баланс!
" Винаги се желае повече от това, което се дава, само че всички ограничения са разисквани с работодателските организации ", изясни Сачева.
 Бюрократичен трик стопира помощта 60/40 за туризъм и превоз до края на годината * Бюрократичен трик стопира помощта 60/40 за " туризъм " и " превоз " до края на годината*
Туристическият бизнес не е получил дължимите от страната средства по мярката 60/40 за август месец, а поради това сега компаниите н...
Попитана докога ще важат ограниченията за подкрепяне поради коронакризата, Сачева отвърна, че да вземем за пример ограниченията за родители поради електронно образование са за цялата година и конкретизиране „ не е закрепен краен период ”. Ще стартира поетапно разискване със синдикатите и работодателите дали и по какъв начин да продължи действието на ограниченията " 60 на 40 " и " 80 на 20 " до юни – в този момент тяхното деяние е март. " Нормално е заплатата за март да я получите през април ", сподели още министърът поради недоволства за закъснение на пари.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР