Теориите на конспирацията съществуват от векове, но благодарение на интернет

...
Теориите на конспирацията съществуват от векове, но благодарение на интернет
Коментари Харесай

Тайните общества, управляващи света

Теориите на конспирацията съществуват от епохи, само че с помощта на интернет наподобява, че през днешния ден, изключително в дните на рецесия, те са все по-широко публикувани. Мнозина са уверени, че политиците, ръководещи планетата, са марионетки от които не зависи нищо и зад тях стоят доста по-мощни и зли владетели в сянка. Някои настояват, че са масони, други сочат с пръст към илюминатите, трети към тамплиерите или нацистите, а тези, с по-голямо въображение се кълнат, че зад всичко стоят рептилите... И задачите на всички наподобяват напълно идентични - определяне на цялостната власт и мистериозния нов международен ред.

" Факт е, че всеки ден сме заобиколени от конспирации, по света и във всяка част от живота ни. Някои добре известни организации, с неприятна известност, като мафията, Ку Клус Клан и Централно разузнавателно управление на САЩ са конспиратори по формулировка. Въпреки това, фактът, че съществуват хиляди конспирации и са добре документирани, несъмнено, не значи, че всички тайни теории са правилни. Някои са неуместни, други са смешни и даже физически невъзможни " – написа Майкъл Нютон в книгата " Енциклопедия на конспирациите и теорията на конспирацията ”.

Масоните са най-познати



Масоните не крият съществуването си.

Ритуалите, задачите и работата на организация, която съществува от епохи, са толкоз мистериозни, че въодушевяват безчет тайни теории. Когато се загатват секрети общества , няма човек, който да не се сети незабавно за мистериозните масони. Те са съществена тематика както на вярващите в теориите на конспирацията, по този начин и на тези, които ги отхвърлят с пренебрежение. И с причина – масоните не крият съществуването си. Те са интернационално приятелство, което е публично учредено в Англия през 1717 година Както масоните, по този начин и техните критици настояват, че организацията е по-стара. Някои намират корените им в 14-ти век, други ги свързват с рицарите тамплиери, а трети отиват доста по-далеч в предишното.

" Трудно е да се наблюдава историята на масоните, основно тъй като всеки, който написа за тях, е привързан. Някои ги подлагат на критика, а други ги пазят. Свободното зидарство, въз основата на което е учредено сдружението, съществува през Средновековието. Масоните обаче одобряват концепцията, че Хирам, архитектът на Соломоновия храм, е масон, който е погубен, тъй като не желае да разкрие тайните на братството " – написа Дана Лучано в книгата " Теории на конспирацията в американската история ".

Докато промасонските журналисти напомнят преследването, което претърпява тази организация, антимасонски настроените настояват, че стоят зад доста преследвания на други групи и организации, както и зад Американската, Френската и Октомврийската революции, само че и всички огромни войни. Най-ранната доктрина на конспирацията за масоните идва от Римокатолическата черква, която твърди, че орденът желае да подкопае църквата и християнските учения. И от този момент историята за въздействието на масоните не стихва.

Илюминатите са срещу нациите

Някои настояват, че тази група управлява всички международни събития, до момента в който други считат, че задачата им е да слагат целия свят под собствен надзор.  Едно от най-често споменаваните и в това време най-мистериозни секрети общества са Илюминатите. Това име, което на латински значи образован, се употребява за няколко действителни и мислени групи. Официално първата от тях са баварските илюминати от Просвещението. На 1 май 1776 година доктор Адам Вайсхаупт, някогашен йезуит и професор по църковно право, основава Ордена на илюминатите в границите на масонската ложа на Германия.

" Илюминатите са скрито общество в скрито общество - написа публицистът Робърт Антон Уилсън, най-известният откривател на Илюминатите. "  Баварското държавно управление не разрешава работата им през 1785 година, сякаш заради скрит план за събаряне на всички крале в Европа и папата. Всички са съгласни, когато става дума за това, само че останалото обвързвано с тях е доста противоречиво.

" Говори се, че Илюминатите са тези, които дърпат конците в края на 18 век и стартира американската и френската революции, с цел да работят за вдишване на надзор над света, че са идеологически основатели на комунизма, поклонници на дявола... Някои ги свързват с рицарите тамплиери, с гръцките и гностическите секти, с античните египтяни, само че също и с Атлантида. Едно е несъмнено - концепцията на Вайсхаупт да бъде скрито общество съумява, тъй като няма двама откриватели, които са изцяло съгласни, когато става въпрос за организацията или задачата на този медал " - написа Уилсън.

Според теоретиците задачата на новия международен ред е да сътвори световна страна, следена от илюминатите и свободна от страни, народи и религии. В това отношение не е ясно – за какво Илюминатите биха желали да управляват света, в случай че, както настояват теоретиците, вършат това от епохи.

Рептилите са измежду нас

Бившият футболист и състезателен коментатор Дейвид Айк разпространява една от най-невероятните теории за илюминатите. В книгата си " Най-голямата загадка ", оповестена през 1998 година, той излиза с изказванието, че илюминатите в действителност са членове на расата на рептилите, пристигнали на Земята от далечна планета. Разбира се, както изяснява Айк, те могат да трансформират формата си, не се крият от нас, и са най-известните политици, спортисти, артисти, артисти... Сред влечугите илюминати той включва кралица Елизабет, Хенри Кисинджър, Джордж У. Буш, Бил и Хилари Клинтън...

Румяна Гендиева, 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР