Теоретично има опасност птичият грип да се предаде на хората,

...
Теоретично има опасност птичият грип да се предаде на хората,
Коментари Харесай

д-р Ангел Кунчев със страховито предупреждение за епидемия!

Теоретично има заплаха птичият грип да се съобщи на хората, само че на процедура вероятността не е огромна. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Има регистрирани такива случаи, главно в Китай. Обикновено това са хора, които имат директен контакт с птици и не съблюдават главните хигиенични правила, добави той.

Искаме да предотвратим болестта да се придвижва от едно обитаемо място в друго. Ветеринарните управляващи провеждат заличаване на всички птици в засегнатите ферми, както и в трикилометровата зона в близост. Други ограничения се подхващат и в 10-километровата зона към огнище на болестта, съобщи доктор Кунчев.

И това е забавно: US-учени с революционен лек за всички сърдечни проблеми, забравете за инфаркта - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

По думите му даже елементарната термична обработка – печене, варене, прави безвредна храната. Засега най-често хващаме риновируси, само че групата на респираторните вируси е огромна.

За момента няма засечен грипен вирус освен у нас, само че и в Европа. На този стадий няма заплаха от грипна зараза. Голяма е вероятността грипната зараза да ни изненада – това влиза в характерностите на грипния вирус.

Ваксината при всички случаи обезпечава предотвратяване и по-леко протичане на настинката. Към момента означаваме, че ползата към грипната ваксина е доста по-голям, сподели още доктор Ангел Кунчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР