Теодора Петкова вече официално е изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

...
Теодора Петкова вече официално е изпълнителен директор на УниКредит Булбанк
Коментари Харесай

Теодора Петкова смени Левон Хампарцумян като шеф на УниКредит Булбанк

Теодора Петкова към този момент публично е изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк след отдръпването на дългогодишния шеф на банката Левон Хампарцумян.
 Левон Хампарцумян напуща директорския пост в УниКредит Булбанк
Оттеглянето на Хампарцумян беше оповестено през ноември предходната година. Той беше шеф на банката от 2001 година

Тогава беше оповестено, че той ще остане зает с най-голямата банка в България, като ще поеме надзорни функционалности в нея. 

Хампарцумян е утвърдил Теодора Петкова за собствен правоприемник, като тя ще поеме и функционалностите му на ръководител на Управителния съвет на банката. 

Предстои кадровите промени да бъдат вписани публично в Търговския указател.

Досега тя беше основен риск шеф на банката и член на управителния ѝ съвет. Тя е ръководител на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет.

Петрова стартира кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 година и става старши управител на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 година

От 2009 до 2015 година е шеф на ръководство " Кредитен риск ", а от септември 2015 година е шеф на Международния център в " Корпоративно, капиталово и частно банкиране ".

Теодора Петкова е член на надзорния съвет на " Уникредит кънсюмър файненсинг " и има дълголетен опит като член на борда на шефовете на " Уникредит факторинг ". Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на Университета на Минесота и от Vienna University of Economics and Business.

Директорите на УниКредит за Централна и Източна Европа Николо Убертали и Джанфранко Бизани благодарят на Хампарцумян за " сполучливото ръководство на банката повече от 18 години ", се споделя в известието на банката.

" Радваме се, че новият основен изпълнителен шеф е вътрешен за организацията, което демонстрира непрестанния ни ангажимент към развиването на хората и удостоверява вниманието, което отделяме на многообразието и салдото на половете. Теодора има нужните лидерски умения да продължи триумфа на УниКредит Булбанк и се радваме да я приветстваме най-топло в новата ѝ роля ", допълват оттова.

" За мен беше чест да оказа помощ за построяването на най-успешната българска банка през последните години. Ще поддържам Теодора в новата ѝ роля и поисквам на целия екип всичко най-хубаво отсега нататък ", показва Левон Хампарцумян, представен от банката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР