Теодор Ушев оглави Топ 4 на най-влиятелните фигури в световната

...
Теодор Ушев оглави Топ 4 на най-влиятелните фигури в световната
Коментари Харесай

Теодор Ушев бе обявен за най-влиятелен аниматор в света

Теодор Ушев оглави Топ 4 на най-влиятелните фигури в международната анимация за последните 25 години в интернационална анкета, проведена от кураторите на Анимационния фестивал в Лерида (Animac) и Културния Център на Барселона, отпред с Каролина Лопес. 

Българският аниматор, художник и режисьор е определен в допитване измежду 25 водещи критици, публицисти, куратори, фестивални шефове и историци. В първата четворка са още Режина Песоа (Португалия), Коджи Ямамура (Япония) и Игор Ковальов (Русия/САЩ).

Теодор Ушев в последните 15 години работи за Националния Филмов Съвет на Канада. Има над 200 интернационалните награди, в това число номинация за " Оскар " (за " Сляпата Вайша " ), Кристал от интернационалния фестивал за анимационни филм в Анси (Франция), почетен орден от Френската академия за кино изкуство Сезар и Награда за Най-добър късометражен филм на Асоциацията на задграничните публицисти в Холивуд ( " Златен Глобус " ). Член е на Американската Академия за кино изкуство AMPAS, джентълмен на Ордена на Изкуство и литература на Френската Република. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР