Теодор Ушев оглави класацията за най-забележителни режисьори в областта на

...
Теодор Ушев оглави класацията за най-забележителни режисьори в областта на
Коментари Харесай

Тео Ушев след признанието: Трябва да правя 10 пъти по-добри филми оттук нататък - slava.bg

Теодор Ушев оглави класацията за най-забележителни режисьори в региона на анимацията.

Анкетата беше проведена от кураторите на Анимационния фестивал Animac и Културния Център на Барселона. В нея участваха 25 експерти и историци от целия свят.

"Сигурно има някаква суетност, която клокочи вътре в мен, аз се изненадах доста. Когато ми оповестиха, аз не можех да допускам, тъй като в листата има доста хора, от които съм се учил - майстори, никога не мога да кажа, че съм по-добър от Игор Ковальов или други титани, които вършат филми от 40-50 години, които са в златните страници на анимацията ", съобщи в "Денят стартира с Георги Любенов " Теодор Ушев.

Той добави, че в такива сложни моменти, едно такова самопризнание оказва помощ, когато киното е в застой, само че съгласно него, в този момент стартира сложното - да се потвърди.

"Отсега нататък, всички останали 24-ма в листата, когато аз отида на фестивал, те ще гласоподават срещу моите филми. Просто човешката натура артистична е такава, има една доза ревнивост и в този смисъл, аз би трябвало да върша 10 пъти по-добри филми оттук насетне, в случай че не преставам да върша късометражна анимация ", разяснява аниматорът.

Тази година, макар пандемията той снима първия си пълнометражен филм в България и се надява той да излезе през 2022 година.

"Когато един филм е добър, това е заслуга на целия екип, а когато е неприятен, отговорен за това е единствено режисьорът. Така че ще се опитам екипът да бъде благополучен с това, което сме създали ", сподели Ушев.

Очаква дейна 2021 година. Предстои му екранизация на "Живот с глупак " на Виктор Ерофеев, която ще бъде примес сред анимация и опера.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР