Тенисистката Цветана Пиронкова се спортист №1 на България за 2020

...
Тенисистката Цветана Пиронкова се спортист №1 на България за 2020
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова е спортист №1 на България за 2020 г.

Тенисистката Цветана Пиронкова се състезател №1 на България за 2020 година.

Това дефинира 63-ата анкета " Спортист на годината ", която този път остана без гала поради противоепидемичните ограничения в страната. В анкетата се включиха 82 публицисти от 40 медии, които дефинираха водещите ни спортисти и треньори.

Със 732 точки първата позиция сграбчи Цвети Пиронкова, която направи ужасно завръщане на корта след тригодишно отсътвие.

Мнозина смятаха, че Цвети е завършила с тенис кариерата си, само че тя се включи в Откритото състезание на Съединени американски щати, където смая света с достигането до четвъртфиналите. Там тя отстъпи на Серина Уилямс.

Цвети също по този начин взе участие и на " Ролан Гарос ", където се добра до третия кръг. Завръщането й след толкоз години и най-много след раждане, накара целия свят да приказва за българката.

На второ място с 525 точки е младият герой Едмонд Назарян, който сграбчи европейска купа по битка. Синът на легендата Армен Назарян отвя конкуренцията по време на шампионата в Рим.
Трети с 259 точки е Кубрат Пулев, който за повторно в своята кареира доближи до най-големият мач в бокса - този за международната купа в тежка категория.

Кобрата загуби от Антъни Джошуа в деветия рунд, само че самото му постигане до мач, който се трансформира в спортна вест №1 по света е съществено достижение.

Четвърта с 220 точки е международната шампионка по самбо Мария Оряшкова, а челната петица оформя младият ни гений в плуването Йосиф Миладинов, който счупи няколко национални върха.

Заради по-малкото спортни събития с оглед пандемията, тази година класацията имаше единствено петима спортисти, а не обичайните 10.

Наградата " Отбор на годината " сграбчиха тенисистите ни Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Алексаднър Донски.

През януари те взеха присъединяване на ATР Cup, където донесоха страхотни тенис страсти на почитателите с победи над Англия и Молдова. За страдание поразжение от Белгия ни остави на трето място в групата поради по-лош актив в сетовете против съперниците ни.

В обичайна анкета на вестник " Труд " победител е треньорът на националния тим по битка (жени) - Петър Касабов.

За втора поредна година лекоатлетът Християн Стоянов получава наградата за " Спортист с увреждания ".

За любим на публиката в категорията " Вот на публиката " бе определен златната ни ракета - Григор Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР