Тенисистът ни Александър Лазаров е доволен от участието си на

...
Тенисистът ни Александър Лазаров е доволен от участието си на
Коментари Харесай

Лазаров в еуфория след първия си турнир от сериите АТР 500

Тенисистът ни Александър Лазаров е удовлетворен от присъединяване си на шампионата от сериите ATP 500 в Дубай с награден фонд 2,855 милиона $.

Националът на България за купа " Дейвис " се отхвърли поради травма в срещата си от първия кръг на главната скица против Бублик.

С положителното си показване на шампионата Лазаров проработи 20 точки за международната класация, в която заема 301-о място.

Българинът, който получи " уайлд кард " за квалификациите, взе участие за първи път на шампионат от толкоз висок сан. Той записа две поредни победи в пресявките. Лазаров отстрани италианеца Франческо Пасаро (номер 109 в света) и Чжъчжън Чжан от Китай (номер 92 в международната ранглиста).

Така Лазаров стана вторият българин, стигнал до главната скица на шампионат от категория АТР 500.

" За мен беше ужасно прекарване да играя на първия ми ATP 500 шампионат и да стигна до главната скица. Една седмица преди шампионата, аз даже не си мислих, че ще мога да пътувам. Не играех доста тенис и само се пробвах да бъда положителен след случая, който претърпях. Днес не съумях да преодолея болката, само че ще направя всичко допустимо да се възстановя най-бързо ", написа Лазаров в обществените мрежи.

" Искам да благодаря на Стефан Цветков за опцията, която ми даде, да бъда част от шампионата в Дубай. Аз се влюбих в това място и несъмнено ще се върна идната година. Имам доста неща, които би трябвало да подобря.
 Лазаров се отхвърли против Бублик в дебюта си на ATP 500
Лазаров се отхвърли против Бублик в дебюта си на ATP 500

Мачът продължи едвам 24 минути, българинът получи травма

През тази седмица усетих какво значи да бъдеш добър състезател. Всичко което мога да кажа е, че съм вдъхновен. Въодушевен съм, а още единствено затоплям.. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха през тази седмица. Хубаво е,когато е същинско. Най-доброто следва ", добави Лазаров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР