Tенисист извън Топ 80 ще бъде първият съперник на Григор

...
Tенисист извън Топ 80 ще бъде първият съперник на Григор
Коментари Харесай

Димитров чака американец или германец във II кръг на "Мастърс"

Tенисист отвън Топ 80 ще бъде първият противник на Григор Димитров в шампионата от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс (САЩ, 7-17 октомври). Това отреди тегленият тази нощ чоп за главната скица на пролетната класика в Калифорния, отсрочена тази година със седем месеца поради пандемията от ковид.

Българският №28 в света е подложен под №23 в конкуренцията и по право почива на старта. Във II кръг той чака спечелилия от дуела сред №89 в ранглистата Сам Куери (САЩ) и №114 Даниел Алтмайер (Гер).

Срещу 23-годишния немец нашият не е играл в никакъв случай, а против 33-годишния американец има баланс от 3 победи и 1 загуба. Единствената победа на Куери е от последната им среща - поврат с 6:7 (7), 6:3, 7:6 (3) на 1/8-финалите в Стокхолм (Шв) през 2019 година

Димитров попадна в осминката на лидера в схемата Даниил Медведев (Рус), който е негов евентуален противник на 1/8-финалите. За да стигне до възможен дуел със международния №2 обаче, Григор ще би трябвало в III кръг да премине най-вероятно през първата ракета на Съединени американски щати Райли Опелка (№20 в света). Той е подложен под №16 и чака противник всред Филип Колшрайбер (Гер) и Таро Даниел (Яп).

Самият Медведев пък ще стартира присъединяване си във II кръг с мач против Макензи Макдоналд (САЩ) или Джеймс Дъкуърт (Авл). След това евентуален противник му е №27 в схемата Филип Краинович (Сър), който предходната седмица стигна до 1/2-финалите на " София Оупън ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР