Тенис звездата Новак Джокович може да се завърне в Австралия

...
Тенис звездата Новак Джокович може да се завърне в Австралия
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия: Тригодишната забрана на Джокович може да приключи по-рано

Тенис звездата Новак Джокович може да се завърне в Австралия по-рано от плануваното след депортирането му, заяви министър-председателят на страната Скот Морисън, цитиран от BBC.

Най-добрият тенисист при мъжете беше депортиран в неделя, откакто загуби борбата за виза, която се водеше поради обстоятелството, че не е имунизиран. Съгласно австралийските имиграционни закони 34-годишният Джокович не може да получи нова виза в продължение на три години.

Но министър председателят Скот Морисън съобщи, че може да му бъде позволено да влезе по-рано при " подобаващи условия ".

" Забраната е за интервал от три години, само че има опция да се анулира при подобаващи условия и това ще бъде прегледано в съответния миг ", сподели той в изявление за австралийската радиостанция 2GB в понеделник.

Тази алтернатива потенциално може да разреши на Джокович да взе участие в шампионата Australian Open следващата година. Тазгодишното съревнование стартира в Мелбърн в понеделник.

Сръбският тенисист трябваше да играе по-късно денем, само че трагичната му депортация единствено няколко часа по-рано постави завършек на очакванията му да завоюва рекордна 21-ва купа от Големия шлем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР