Тенис турнирът София Оупън няма да се проведе през тази

...
Тенис турнирът София Оупън няма да се проведе през тази
Коментари Харесай

Официално: Без София Оупън заради дублиране с местните избори

 Efbet2023 Horizontal
Тенис шампионатът " София Оупън " няма да се организира през тази година. Това стана факт, откакто от Българската федерация по тенис (БФТ) отхвърлиха домакинство на конкуренцията поради повтаряне с локалните избори в София. Турнирът от категория ATP 250 трябваше да се организира в интервала 4-11 ноември.

На 5 ноември обаче зала " Арена София " е непокътната, защото тогава се планува да бъде осъществено броенето на гласовете при възможен балотаж на изборите. Само преди няколко дни БФТ получи право да провежда " София Оупън ", откакто шампионатът в Тел Авив пропадна поради войната на Израел с групировката Хамас. 

" Българската федерация по тенис оповестява, че заради условия отвън нейния надзор бе принудена да откаже семейството на шампионата АТР 250 Sofia Open, плануван за интервала 4-11 ноември. ", гласи част от известието на централата. В него се показва още:

" Вследствие на оповестеното в Израел военно състояние, Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) се обърна към БФТ с предложение София да замести Тел Авив като уредник на шампионата. За късото време федерацията съумя да обезпечи нужните позволения, само че макар напъните намирането на съответна зала за провеждането на събитие от международен мащаб се оказа невероятно. БФТ благодари на многочислените фигури от ръководството на страната, които се притекоха на помощ в организацията на семейството. За страдание датите на възможния балотаж в локалните избори не разрешиха „ Арена София “ още веднъж да се трансформира в дом за хилядите почитатели на тениса ", прибавят от централата.

В изказването си от Федерацията по тенис въпреки всичко показват задоволството си от обстоятелството, че страната ни е предпочетена дестинация за провеждането на конкуренцията.

" Фактът, че АТР се обърна към България като първи избор за хазаин на този влиятелен шампионат, е позитивен знак за доверието и вярата във опциите на БФТ. Решението на АТР е ясно обръщение, че в идващите години България още веднъж ще получи право посредством " София оупън " да бъде част от календара на мъжкия професионален тур ", се споделя още в известието на БФТ.

София е хазаин на шампионат от ATP от 2016-а година, като конкуренцията отпада от календара за пръв път през този интервал от време. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР