Тенис иконата Борис Бекер призна изцяло вината си по делото

...
Тенис иконата Борис Бекер призна изцяло вината си по делото
Коментари Харесай

Борис Бекер: В затвора искаха да ме убият и гладувах, но пък се сближих с децата

Тенис иконата Борис Бекер призна напълно виновността си по делото за персонален фалит в първото си обществено изявление след освобождението от пандиза.

" Разбира се, че бях отговорен. Може би не демонстрирах задоволително разкайване на подсъдимата пейка ", съобщи 55-годишният Бекер за телевизия " Сат 1 ".

Трикратният първенец на " Уимбълдън " призна, че юристите са създали всичко допустимо " да спасят живота ми ". Той е бил съветван какво тъкмо да приказва при даването на показанията.

" Нещата можеха да се развият и по-добре за мен, само че можеше да стане и по-лошо ", разяснява той развоя на делото.

Бекер беше наказан на 2,5 години затвор от лондонски съд поради укриване на имущество за милиони евро от управляващите в процедурата по оповестяване на персонален банкрут. Той беше освободен след 8 месеца зад решетките през предходната седмица и беше депортиран в родната Германия.

" Мисля, че в пандиза преоткрих индивида в себе си. Този, който в миналото бях. Научих доста тежък урок. Много безценен и мъчителен. Всичко това ме научи на нещо извънредно значимо и положително. А някои неща се случват с причина ", сподели Бекер.

" В пандиза ти си никой. Просто един номер. Моят беше A2923EV. Никой не се обръщаше към мен с Борис. Бях просто един номер. На никой не му пукаше кой съм ", добави той.

Бившият номер 1 в международната класация по тенис, който беше очевидно измършавял, призна, че за първи път в живота си е гладувал същински зад решетките.  

" Загубих към 7 кг, несъмнено. За първи път в живота си усетих глада. Лягах си гладен. Мислех, че съм изпитал всичко за своите 54 години, само че това беше нещо ново ", сподели Бекер, който добави, че от месеци не е пил алкохол или пушил цигари.    

Той призна, че животът пандиза може да бъде рисков и посочи две обстановки, в които се е страхувал за оцеляването си. Германецът изясни, че в първите си седмици в лондонския затвор Уондсуърт съкилийник се е опитал да го изнудва, само че другите пандизчии са го защитили. Впоследствие Бекер е изместен в Хънтърком в Оксфордшър - затвор за чуждестранни жители с по-лек режим. В тази институция той е имал " сдърпване с различен пандизчия, който искаше да ме убие ". И в тази обстановка други пандизчии се намесили и го избавили.      

Бекер, който на няколко пъти по време на изявлението избухваше в сълзи, изрази огромната си признателност към фамилията си и своята другарка Лилиан Де Карвальо Монтейро, която от самото начало го е подкрепяла.

" В нито един миг не усетих, че нещата се разпадат или че тя ще загуби самообладание, предпочитание и обич ", сподели германецът и добави, че в този сложен за него интервал се е сближил доста с трите си пораснали деца.

Той не възнамерява да остане в Германия, защото е доста различим в родината си. Преди Англия Бекер живееше в Маями (САЩ), само че призна, че би се преместил и в Дубай, където доста му харесва.

" Имам хрумвания, само че желая да бъда по-внимателен с въпросите за бъдещето ми. Сега се усещам разчувствуван, стимулиран съм и желая да работя ", сподели Бекер.

Българска телеграфна агенция
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР