Тенденцията в Европейския съюз ясно показва, че ниско ДДС за

...
Тенденцията в Европейския съюз ясно показва, че ниско ДДС за
Коментари Харесай

Павлин Косев: 9% ДДС за заведенията ще донесе повече приходи за хазната


" Тенденцията в Европейския съюз ясно демонстрира, че ниско Данък добавена стойност за нашия отрасъл оказва помощ на повече доходи, тъй като излизаме от сивия бранш. Високите ставки принуждават да се търсят лостове за криене на налози, което с изключение на загуби за бюджета коства и доста безсънни нощи. Сега, при новата нормативна база, ще можем да работим с добра облага, без да прилагаме нелогични механизми. Ще се концентрираме върху бизнеса си, който е с огромна себестойност “, добави Павлин Косев.

Той уточни, че в Европейския съюз при цени в магазините като при нас цената на една салата в ресторант е 10 – 15 евро, само че там стандартът на живот е друг.

" Тук няма да продаваме салати по 20 – 30 лева, само че при 9% Данък добавена стойност по-спокойно можем да гледаме в бъдещето. Искам да благодаря на държавното управление и на премиера Бойко Борисов за навременната мярка, която избавя сектора в тежка обстановка. Сега е наш ред да покажем, че излизаме от сивата стопанска система “, уточни Павлин Косев.

Председателят на варненската Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите не скри, че при Данък добавена стойност 9% за хотелите и 20% за заведения за хранене и заведения се е търсел вид ставката да бъде по ниската стойност с разнообразни схеми, които не са нито в интерес на бюджета, нито в интерес на сектора.

Според Павлин Косев запазването на 14-дневна карантина за идващи от чужбина дава опция българският екскурзиант на преоткрие родното Черноморие.

" Нека поговорим и за доходи. Данък добавена стойност и 0% да е, в случай че нямаме посетители, отново ще банкрутираме. Лятото стартира, време е да се научим да живеем с ковид. Затова и нашите туристи, вместо да вървят за 2 седмици в Гърция и след това още 2 да стоят вкъщи, дано да дойдат край Варна. И по-безопасно е, и по-евтино, а и уповавам се – по-хубаво. Винаги е имало с какво да се похвалим. Много софиянци ми споделят, че харесват Северното Черноморие и желаят да почиват тук. Е, в този момент е моментът. Не единствено от национализъм, а и по напълно практични съображения “, заключи Павлин Косев.

Той още веднъж добави, че въпреки сегашната обстановка туризмът ще оцелее. И ще се избави този, който се приспособява най-правилно и работи с повече от 2 пазара.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР