Тенденциите са изключително крехки. Все още не сме достигнали нивата

...
Тенденциите са изключително крехки. Все още не сме достигнали нивата
Коментари Харесай

Мутафчийски предупреди: Положителните тенденции са изключително крехки

Тенденциите са извънредно нежни. Все още не сме достигнали равнищата на най-високата си точка - ноември месец, която беше 667 на 100 хиляди. Сега сме към момента 666, което ни изравнява от обстановката преди 2 седмици. Платото се трансферира и наклонността е надолу, само че тя е доста нежна, тъй като спадът в заболеваемостта е единствено със 7% на двуседмична база и 0,5% на едноседмична. Това съобщи ръководителят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски.

По отношение на умрелите той показа, че не сме достигнали връхната си точка от зимата, която беше 27,7 на 100 000 умряли.

" Сега сме 23,2 на 100 хиляди. Все още нямаме задържане в тази тенденция, а наклонността е покачваща се. По отношение на лечебните заведения - има изразителен спад в натиска. Повишението на случаите на седмична база е плюс 3%. От 10 903 са 10 429. В интензивните отделения покачването е с 0,6% ", добави шефът на ВМА.

Той удостовери думите на здравния министър и основния държавен здравен контрольор, че има спад на заболеваемостта, само че още веднъж акцентира, че това са нежни трендове и би трябвало да се подчертава върху отговорността на всеки един.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР