Тенденциите през последното десетилетие показват, че френските компании инвестират у

...
Тенденциите през последното десетилетие показват, че френските компании инвестират у
Коментари Харесай

Френски компании инвестират у нас средно по 1 млрд. лв. годишно

Тенденциите през последното десетилетие демонстрират, че френските компании влагат у нас приблизително по 1 милиарда лева годишно. Това сподели заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова по време на събитие на Френско-българската комерсиална и индустриална камара, оповестиха от Министерството.

Тя уточни, че френските вложители носят сериозна добавена стойност за българската стопанска система и са мотор на трайния растеж на стокообмена сред двете страни. Франция заема шесто място във връзка с износа на български артикули. Експортът от нашата страна към Френската република се е нараснал с над 16% през предходната година и доближава 1,5 милиарда евро. " Сигурна съм, че Френско-българската комерсиална и индустриална камара, която е една от най-активните камари у нас, има сериозен принос за тези положителни резултати “, добави още Ирина Щонова.

" Много от френските компании у нас развиват свои стратегии за дуално образование и за привличане на младежите в индустриалната им активност. Това демонстрира, че те желаят да построяват трайна връзка с България и проектите им, свързани със страната ни са дълготрайни “, съобщи икономическият заместник-министър.

Председателят на Френско-българската комерсиална и индустриална камара Стефан Делайе показа, че се чака скоро членовете на камарата да се усилят на 300. Той поздрави екипа на Министерството на стопанската система и промишлеността, че работи за това страната ни да става все по-атрактивна дестинация за задгранични вложения. " През месец октомври чакаме бизнес делегация от 130 френски компании да посети България, с цел да проучат капацитета и опциите за развиване на плановете си тук “, сподели още той.

По време на събитието беше показан Годишник за 2023/2024 на Френско-българската комерсиална и индустриална камара. Инициативата за издаването му започва преди повече от 15 години. До момента в Камарата членуват над 270 компании, като техният брой пораства непрекъснато. В събитието участваха посланикът на Франция Н. Пр. Жоел Мейер, изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Богдан Богданов, шефът на Френско-българската комерсиална и индустриална камара Весела Тодорова-Мозеттиг, представители на френския бизнес и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР