Темповете на записвания за летния сезон са средно с около

...
Темповете на записвания за летния сезон са средно с около
Коментари Харесай

Илин Димитров: Има 20% повече записвания за летния сезон спрямо миналата година

Темповете на записвания за летния сезон са приблизително с към 20 % повече спрямо предходната година, сподели през днешния ден във Варна служебният министър на туризма Илин Димитров, който взе участие в отбелязването на националния празник – 3 март, в крайморския град. Той добави, че има освен оптимизъм за идния сезон, само че и действително придвижване нагоре по отношение на предходната година. 

 

Димитров уточни, че изоставаме на немския пазар. Предстоящата борса в Берлин ще покаже напълно ясно какви са трендовете и какво следва, сподели още той. Според него, немският пазар е сензитивен и е значим за крилата на сезона. Проблемът с този пазар са чартърните стратегии, които са декларирани в по-малък размер от предходни години, изясни министърът.

Според Димитров, предизвикването за сезона няма да бъде броят на туристите, които ще дойдат, а по какъв начин хотелиерите ще съумеят да се оправят с нарасналите цени на продуктите. 

 

Добро усещане прави това, че за Великден също има сериозен интерес, като пакетите са разнообразни, сподели още той. Записвания има както в хотелите висока категория, по този начин и в нискокатегорийните. Традиционно за Великден записванията са от българи и румънци, само че има оживление и на други пазари.

 

Зимният сезон надмина равнищата от 2019 година, имаме пет % над тях, което значи, че към този момент не приказваме за възобновяване на зимния сезон, а за растеж, означи Димитров. Министърът поздрави всички хотелиери по зимните курорти, които макар неналичието на сняг, са показали досетливост, намерили са занимания за своите посетители и резултатите са налице.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР