Температурни рекорди за това лято във Франция се очакват в

...
Температурни рекорди за това лято във Франция се очакват в
Коментари Харесай

Рекордната жега предизвика сериозно замърсяване на въздуха в Париж

Температурни върхове за това лято във Франция се чакат в идващите 24 часа. В десетки департаменти на страната жегата провокира и съществено замърсяване на въздуха.

На околовръстното шосе на Париж и в целия регион на столицата за повторно през лятото е безусловно неразрешено придвижването на дизелови коли, регистрирани преди 2006 г, както и на бензинови на повече от 10 години. Жегата провокира съществено замърсяване на въздуха, а в идващите часове обстановката ще се усложнява.

Замърсяването на въздуха, с изключение на в Париж, е тревожно и в региона на Лион. Тази вечер локалните управляващи ще вземат решение за ограниченията през идващите часове, които може да отбележат температури измежду безспорните върхове във Франция.

Температура над 30 градуса е мъчно търпима във френската столица, а съгласно синоптиците днешните 35 градуса са единствено подготовка за утрешната още по-голяма горещина. В столицата е допустимо да бъдат закрепени 39 градуса.

Снимка: Reuters

Много от туристите избират ранните часове, с цел да обиколят знаковите места във френската столица.

Дори през отпускарския август, музеите във Франция бележат рекордна посещаемост. Една от вероятните аргументи – климатачните им съоръжения се оказват избавителен остров за хиляди туристи.

Едва след идното горещо денонощие французите ще могат да разчитат на разхладителен дъжд. Вероятно това ще е един от редките случаи, в които те ще се радват от намаляване на температурите с към 15 градуса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР