Температурите стават все по-високи, а слънцето топли приятно телата ни.

...
Температурите стават все по-високи, а слънцето топли приятно телата ни.
Коментари Харесай

Презареждане от природата

Температурите стават все по-високи, а слънцето топли прелестно телата ни. Не пропилявайте прелестното време измежду градския звук, прахуляк и напрежение. Използвайте всяка опция да излезете отвън бетонната джунгла, даже това да е малко бягство до селцето на няколко километра от вас или до поляните над града. Не ви би трябвало специфична подготовка и екипировка. Просто чифт маратонки, комфортни облекла, вода и може би някой различен сандвич. И, несъмнено, да поставим малко старания, с цел да разчупим стандарта си, а и дано си го признаем - да надвием мързела си. Оня привлекателен глас на навика и умората, който ни закотвя на дивана в хола или към леглото и ни споделя изкушаващо – “Къде ще вървиш в този момент и какво пък толкоз ще видиш, какво му е хубавото да изкачваш всякакви баири и да се мориш, да се търкаляш из треволяците... Тъй де, я си стои тук. ” Но мисля си, че в случай че опитате един път, ще пожелаете още и още. Защо ли? Може би поради:

1. Тишината – да, тя е замайваща. Чуруликане на птички или звук на талази. Само това. Сега можете да й се насладите същински. Да си починете от оня непрестанен фонов звук, който всекидневно ни оглушава и към който сме по този начин привикнали, че осъзнаваме, какъв брой е ужасяващ едвам откакто имаме опция да чуем тишината. А с нея и вътрешния си глас. Собствените си мисли, които другояче остават нечути и заглушени. Природата ни дава това уединение, от което имаме потребност. Изправя ни пред спиращи дъха гледки, като че ли с цел да осъзнаем, че сме част от нещо по-голямо от нас и да се издигнем над дребнавото, над ежедневното.

2. Здравето – придвижването, чистият въздух, зеленото на листата или шума на морето работят оздравяващо и укрепващо. Тонизира те, изпълва дробовете ти с чист въздух, което ти разрешава да дишаш по-леко, влива ти живителни сили и сила.

3. Аромотерапията - уханието на зеленина, на горски треви и цветя или на море и водорасли са си същинска аромотерапия. Затворете очи и й се насладете. Отворете сетивата си за нея. Вдишайте я натурална, а не от ароматизатора в стаята.

4. Ходенето необут – прекрачете самоуверено и оставете ходилата ви да усетят тревата или пясъка. Почувствайте свободата. Усетете по какъв начин напрежението напуща тялото ви. Когато стъпваме боси по тревата или пясъка това е самобитен масаж, който задейства всички точки, ситуирани по стъпалото. Ходенето необут оказва помощ още за положителната и изправена стойка, лекува гъбичките, само че също по този начин дава онази независимост и наслаждение да бъдеш същински и да усещаш по какъв начин тялото ти изхвърля акумулирания стрес.

5. Почивка за очите - от здравна панорама точка необятните, свободни пространства работят добре на зрението. Очите ти почиват от непрекъснатото вторачване в монитора на компютъра или тв приемника.

6. По-добър вкус и сън – измежду природата апетитът на човек се съживява, дължи се евентуално на чистия въздух и физическата интензивност. Ако се въртите с часове в леглото и не можете да заспите излетът измежду природата е единствено за вас. След приятната отмалялост тялото ви ще последва инстинкта си и ще заспите блажено, без сънотворните таблетки.

7. Осъзнаването - Откъсвайки се от делника, попадайки на място, където си единствено ти и природата без обществен статус, без специалност... можеш да осъзнаеш същински значимите неща, тези, които са непреходни и имат значение още веднъж и още веднъж в живота и които остават, когато всичко останало рухне. Сред природата можете да познаете това, което е значимо за вас. Това, от което в действителност имате потребност. Захвърляйки всички обществени функции, сваляйки една по една маските, които носим в живота си, може би ще успеем да се намерим. Такива, каквито сме без маска и грим, не инцидентно последният не трае дълго във водата или в гората.

8. Адреналинът - природата може да ти обезпечи и нужния ти адреналин, с изключение на успокоение. Тя може да те провокира да пребориш сили с нея, да преодолееш провокациите, които ти слага, може да те предизвика да надскочиш личните си благоприятни условия. Тя сякаш знае от какво имаш потребност и ти го дава, в точното време.

9. Децата - те се нуждаят от контакта с природата – харесва им да играят с пръст и пясък, да събират камъни и пръчки, да късат цветя и треви и да плетат венци... Имат потребност, да са част от нея, с цел да са същински щастливи и здрави. Не ги лишавайте от това преживяване. Използвайте да излизате отвън града всякога, когато имате опция. Кратка разходка с колата на няколко километра отвън градския звук ще им се отрази прелестно.
Както и на вас, тъй като когато се потопиш в морето или лежащ измежду ароматите треви на слънчевата поляна, поемайки с цялостни гърди свежия въздух, сякаш се прераждаш. Започваш на чисто, рестартираш се... И си подготвен да приемеш новите провокации на делника.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР