Температурите ще бъдат от около 25 до 30, в северозападните

...
Температурите ще бъдат от около 25 до 30, в северозападните
Коментари Харесай

Пъкъл В България! До Понеделник Времето Ще Ни Се Струва Спокойно, Но После Пороите Ще Ни Се Струват Като Приказка

Температурите ще бъдат от към 25 до 30, в северозападните региони до към 31 градуса.

Над страната сега прониква малко по-хладен въздух. Утре сутринта температурите ще бъдат от 11 до 16 градуса, а дневните ще са от 22 до 28 градуса. Ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност, само че съвсем без превалявания. Слаби и местни краткотрайни валежи ще има единствено тук-там в планините на Югозападна България.

Без основна смяна по отношение на това в съботния ден, ще бъде времето и в неделя.

Добри условия за туризъм оферират планините през двата почивни дни. В събота тук-там в планините на западната и югозападна част на страната ще превали и прегърми, само че явленията няма да бъдат всеобщи, както и изключително интензивни. Все отново, имайте едно мислено, в случай че планирате преходи по високите и открити елементи. В неделния ден краткотрайни слаби валежи са вероятни единствено на изолирани места в Рила, Пирин и Централния Балкан.

От понеделник следва по-интересно развиване на процесите над района ни.

Горещата въздушна маса от Западна Европа ще стартира придвижването си в източна посока и, въпреки отчасти трансформирана, ще увеличи сензитивно температурите и в нашата страна.

В понеделник ще бъде слънчево, съвсем безшумно, в низините - горещо. Ще стартира покачване на температурите и те ще доближат стойности от 28 до 33 градуса.

Във вторник ще бъде слънчево и много горещо, с оптимални температури от 32 до 36 градуса, само че тук-там не са изключени и стойности с 1-2 градуса по-високи.

Горещо ще остане и в сряда, когато оптималните температури в Дунавската низина и Тракия ще доближат 37, 38 градуса.

Привечер и през нощта против четвъртък от северозапад ще прониква по-хладен въздух и от четвъртък до края на седмицата дневните температури ще се намалят с няколко градуса, като най-често ще бъдат в интервала от 26, 28 до 33, 34 градуса. Атмосферата ще бъде отчасти по-нестабилна и тук-там ще има валежи и гръмотевици с местен темперамент, най-ясно изразени в четвъртък и петък.

Очаквайте по-конкретни и и настоящи прогнози в идващите дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР