Температурите преминаха 50 градуса по Целзий в Северна Индия. В

...
Температурите преминаха 50 градуса по Целзий в Северна Индия. В
Коментари Харесай

Над 50 градуса в Северна Индия, вече има жертви

Температурите минаха 50 градуса по Целзий в Северна Индия. В Раджастан бяха измерени 50.6 градуса по Целзий в събота. Целият регион е обзет от горещата вълна , а през последните дни живачният дирек на няколко пъти доближи 47 градуса, оповестява Агенция Франс Прес.
През май 2016 година в Раджастан беше записана най-високата температура в Индия - 51 градуса по Целзий.
Индийският метеорологичен институт съобщи, че топлата вълна ще се задържи до една седмица в щатите Раджастан, Махаращра, Мадхя Прадеш, Пенджаб, Харяна и Утар Прадеш, съобщи БГНЕС.
Вече са регистрирани няколко смъртни случая от топлинен удар.
В столицата Ню Делхи, където температурата мина 46 градуса по Целзий, беше публикуван червен код, а жителите бяха посъветвани да не излизат през най-горещите часове на деня.
Няколко огромни града оповестиха за дефицит на вода, защото езерата и реките стартират да пресъхват. Земеделските производители получават вода единствено на всеки три дни за добитъка си.
Повече от 40% от Индия е изправена пред суша тази година, предизвестиха предишния месец специалисти от Индийския софтуерен институт.
Годишният мусон, който нормално носи огромна част от нужния дъжд в Южна Азия, закъснява със седмица и се чака единствено да удари южната част на Индия на 6 юни. Според синоптиците обаче, тази година ще има по-малко дъжд от междинното.
През последното десетилетие на индийския полуостров се следи фрапантна смяна в моделите на преваляванията, белязана от чести суши, наводнения и неочаквани стихии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР