Темпът на икономическия растеж в Съединените щати неочаквано се е

...
Темпът на икономическия растеж в Съединените щати неочаквано се е
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ се е забавила през последното тримесечие на 2017 г.

Темпът на икономическия напредък в Съединените щати ненадейно се е забавил през четвъртото тримесечие, а усилването на потребителските разноски през последните три години е било вследствие на увеличението на вноса, съобщи Ройтерс.

Брутният вътрешен артикул (БВП) е повишен с 2,6 на 100 на годишна основа след покачването му с 3,2 на 100 през третото тримесечие, заяви министерството на търговията.

Растежът за цялата 2017 година - първата от ръководството на президента Доналд Тръмп - е доказан на ниво 2,3 на 100 по отношение на 1,5 на 100 през 2016 година, добавя Франс прес.

Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха стопански напредък от 3 на 100 в Съединени американски щати през последните три месеца на предходната година.
Вътрешното търсене е скочило с 4,6 % - най-бързият ритъм от третото тримесечие на 2014 година, потвърждавайки укрепването на стопанската система.
Потребителските разноски, участващи с над две трети в икономическата интензивност на Съединени американски щати, са нарастнали с 3,8 на 100.

Вносът се е нараснал с 13,9 % през четвъртото тримесечие - най-бързият ритъм от третото тримесечие на 2010 година, надделявайки над растежа на износа, повлиян от слабия $, показва Ройтерс.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР