Тематична история за ада, през който премина тийнейджър от Гвинея

...
Тематична история за ада, през който премина тийнейджър от Гвинея
Коментари Харесай

Тийнейджър от Гвинея премина през ада в Алжир

Тематична история за пъкъла, през който мина младеж от Гвинея на име Ахмед, когато неприятният шанс го води в Алжир, бе оповестена преди малко от европейския новинарски уеб страница InfoMigrants.

В Алжир момчето мъчно е могло да си откри работа и е попаднало в пандиза, преди да бъде депортиран от военни в пустинята покрай границите на Нигер.
-->
15-годишният гвинеец е живял в Алжир от 5 месеца, когато е задържан през септември и хвърлен в пандиза, преди да бъде зарязан в пустинята.

„ Ахмед, дружно със стотици хора, беше зарязан в пустинята, на към петнадесет километра от нигерския град Асамака “, написа InfoMigrants, цитирайки думите на младежа, че „ алжирците ни оставиха в пустинята и стреляха два пъти във въздуха, с цел да ни сплашат. ” Това е „ все по-честа процедура през последните месеци “, отбелязва създателят на публикацията.

Ахмед, който споделя по какъв начин е бил задържан, до момента в който е търсил работа, споделя „ Арестуваха ме, тъй като съм черен. Полицията ми изиска документите, само че аз нямах и не желаех да им демонстрирам паспорта си, тъй като щяха да го скъсат. Казаха ми „ Върни се в Африка “ и ме откараха в пандиза.

След като прекарва три дни в пандиза Адрар, той е откаран дружно с към 400 други мъже, дами и деца, в Таманрасет. Оттам мигрантите, в това число някои, които живеят в Алжир повече от 10 години, са отведени на място на 15 километра от нигерския град Асамака и изоставени там.

Тийнейджърът споделя по какъв начин пътуването от това пустинно място до Асамака е било дълго, мъчно и изтощително и по какъв начин Международната организация по миграция (МОМ) се е погрижила за тях при идването им в Нигер.

Младежът сега е в Ниамей в център на МОМ и чака приключването на процедурите, преди да се върне вкъщи. „ За момента към момента не мога да се върна в Гвинея. С други гвинейци чакаме МОМ да вземе нашите документи за идентичност, пропуски и така нататък Нямам самообладание да се върна в страната си “, споделя Ахмед.

Тези интервенции по депортиране на чужденци, живеещи в Алжир, в Нигер стават все по-многобройни през последните месеци. Те предизвикват организационни проблеми в Нигер, изключително в дребното градче Асамака, което от време на време е затрупано от идващи.

Операциите по връщане в страните на генезис на мигранти, експулсирани от Алжир в Нигер, бяха мощно забавени през последните месеци заради административни и здравни ограничавания, наложени от Съединени американски щати и от време на време свързани с епидемията от Covid-19. Несигурността на избрани региони също усложнява връщането на мигрантите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР