Темата за затягането на мерките се политизира, част от тях

...
Темата за затягането на мерките се политизира, част от тях
Коментари Харесай

Доц. Околийски, СЗО: Темата за затягането на мерките се политизира

Темата за стягането на ограниченията се политизира, част от тях се одобряват като преднамерено практикувани, с цел да изземват права. Това на процедура не е по този начин, виждаме, че Испания, Италия, Англия подхващат ограничения за ограничение. Това съобщи пред доцент Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България.

 „ В някои аспекти може да кажем, че обстановката е по-сериозна, в сравнение с през март, защото тогава нямахме толкоз информация и данни за разпространяването и естеството на ковид. Сега тази информация е налична и все пак доста хора вършат по-скоро прочувствен избор да не имат вяра и да не одобряват опасността за действителна, до момента в който други взимат всички съответни ограничения. От една страна знаем повече за това по какъв начин да се предпазваме от ковид и по какъв начин да го лекуваме, само че въпреки това притеснителното за България е, че доста хора имат вяра субективни изказвания за ковид “, разяснява доцент Михаил Околийски

„ Проблемът лишава както човешки животи, по този начин и дни прекарани във здраве. Много от хората непрестанно споделят, че оздравелите са повече от заболелите, и това е доста хубаво, само че хората не желаят да чуят и да извърнат внимание на такива докладвания, като да вземем за пример това на Григор Димитров, който е младеж и прекара относително леко ковид, само че имаше затруднения по-късно. При хората, които не са толкоз атлетични, следствията са доста по-големи. Те засягат както вътрешни органи, по този начин и неврологичното им положение “, добави той.

По думите му в България експерти са си разрешавали отзиви, които са диаметрално противоположни на научните проучвания.

“БЛС направи доста безапелационна декларация, тя може да е леко закъсняла, само че е доста съответна, тъй като в подобен миг, в който всички би трябвало да обединим сили. И на нас ни се искаше тази пандемия да завърши час по-скоро ", съобщи представителя на СЗО.

Той оцени като съответна връзка връщането на постоянните брифинги на оперативния щаб за битка с ковид у нас, с цел да могат хората да получат практическа информация.

Според доцент Околийски всички би трябвало да имат еднакъв достъп до ваксина против ковид, каквато е и задачата на СЗО. Има индикации имунизацията да бъде гратис налична в Европейския съюз. Утре следва диалог по тематиката с Министерството на здравеопазването.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР