Темата за връзката между природата и човека, за доброто и

...
Темата за връзката между природата и човека, за доброто и
Коментари Харесай

Над 100 български творци участват в първия литературен конкурс на БМФ Порт Бургас

Темата за връзката сред природата и индивида, за положителното и по какъв начин то може да бъде съхранено въодушеви 105 създатели на възраст от 10 до 80 години, изпратили свои произведения за присъединяване в първия книжовен конкурс на БМФ Порт Бургас. Концесионерът на пристанищните терминали " Бургас Изток 2 " и " Бургас Запад " разгласи състезанието на 24 май т.г. като част от обществената си стратегия. Условно той бе разграничен на две категории: за деца и възпитаници до 18-годишна възраст на тематика " Дървото, което споделя приказки ", и за създатели над 19 години на тематика " Дървото с положителния и неприятния плод ". Регламентът не сложи жанрови ограничавания. И в двете възрастови групи създателите участваха с есе, роман, фейлетон или стихотворение.
Със свои произведения в състезанието се включват създатели от съвсем всички градове у нас и българи от Англия, Канада и други Техните творби са към този момент в ръцете на способеното жури в състав: Николай Фенерски - публицист, есеист и сценарист; Елка Василева - поетеса и журналистка; Весела Джунджурова - представителка на БМФ Порт Бургас. 
Победителите ще бъдат оповестени на 13 октомври на публична гала в Центъра за модерно изкуство и библиотека - Бургас, зала " Акад. Константин Петканов ", която ще стартира в 18 ч. и ще бъде предавана онлайн, научи ДУМА от Комуникационна група " Имидж едвъртайзинг ".>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР