Темата за удължаването на живота е винаги актуална. Така или

...
Темата за удължаването на живота е винаги актуална. Така или
Коментари Харесай

Ново изследване разкри как да удължим живота си с 10 години

Темата за удължаването на живота е постоянно настояща. Така или другояче продължителността на живота се е повишила доста от предишното до през днешния ден и то освен поради еволюционните процеси, само че и поради развиването на медицината и науката. По въпроса се появи ново проучване, което ни дава още потребни трикове и препоръки за удължение на живота ни.

Международен екип от учени организира ново проучване, което открило по какъв начин е допустимо да удължим живота си с най-малко 10 години, пишат от Zdrave.to. Резултатите от проучването са оповестени в списание „ British medical journal “. Изследователите от Харвардския университет и този в Амстердам са анализирали данните на над 100 000 души на възраст над 50 години.

Проучването траяло 20 години, а в него били избрани пет групи на риска: тютюнопушене, алкохол, нездравословно хранене, ниска физическа интензивност и наднормено тегло. Всеки от доброволците в проучването бил присъединен към някоя от групите.

Установено било, че хората, които са следвали здравословен метод на хранене и са спортували, са живяли със приблизително 10 години повече от останалите. За грижещите се за своето здраве дами продължителността на живота им достигнала 84,4 години, до момента в който за останалите била 73,7 години. При мъжете тези индикатори били надлежно 81,1 години и 73,5 години.

Физическите извършения са активност за възстановяване и поддържане на физическата форма, както и за цялостното здраве и благоденствие. Те спомагат за подсилване на мускулите и сърдечносъдовата система, рационализиране на атлетичните умения, загуба на тегло или поддържане на форма за наслаждение. Честите и постоянни физически извършения подтикват имунната система и оказват помощ за попречване на разнообразни сърдечно-съдови болести, диабет и затлъстяване. Те също по този начин усъвършенстват психологичното здраве, оказват помощ за предотвратяването на депресията, способстват за развиването и поддържането на високо самочувствие. Физическите извършения са доста ефикасни и против детското затлъстяване, което е все по-голям международен проблем.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР