Темата за туризма в България отново набра скоро след полемиката

...
Темата за туризма в България отново набра скоро след полемиката
Коментари Харесай

Алибегов каза дали ще съди туриста, който разпространи записа на скъпите пържоли

Темата за туризма в България още веднъж набра скоро след полемиката за цените на пържолите в ресторант във Варна. Социалните мрежи са цялостни с образци и постоянно спорещи за това, което предлага българското Черноморие. Всеки показва положителни или неприятни практики.

Ричард Алибегов отговори на въпроса дали в действителност е имало планове да се съди екскурзиантът, който популяризира записа със сметка за над 600 лв..

" Ние като асоциация всякога сме оказвали правна помощ, ще го създадем и в този момент, в случай че заведението реши да си търси правата по правосъден път. И то поради изявление, което индивидът даде 2 дни по-късно, в което споделя, че си е направил шоуто, че е знаел доста добре какво яде и какъв брой коства ”, съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, в ефира на Нова тв.

" Ако има концепция да бъде съден, тя ще е единствено от заведението. Най-вероятно няма да се стигне до съд, само че ние бихме оказали правна помощ. Уронваш имиджа на заведение, което е от 20 години и никой не се е оплаквал ”, сподели Алибегов.

Пламен с пържолите за 650 лв. знаел за скъпите мръвки, само че направил шоу за Facebook

Актрисата Гергана Стоянова счита, че медиите прекомерно доста се занимават с неприятните образци.

" Ние се занимаваме седмици наред с Емили Тротинетката, с индивида, който си прави шоу… В началото мислех, че от неначетеност е станало това, само че се оказа, че не е. Да спрем да се занимаваме с това ”, прикани Гергана Стоянова.

" В Бургас няма плъхове, плажът е цялостен, чадърът коства 1,2 лв., плажът е чист, има туристи, легловата база е цялостна ”, съобщи Стоянова.

Относно касовата записка, която се популяризира в интернет, на която е таксуван ледът, Алибегов разяснява, че в ресторантьорския отрасъл има близо 27 000 обекта, и като във всеки отрасъл има и тук неприятни и нелоялни практики. " Това не е извадка за българския ресторантьор. Много от заведенията са на или над европейско равнище ”, сподели Алибегов.

" Всички асоциации, когато получат подобен сигнал, би трябвало неотложно да се извърнат към съответната институция или съответния ресторантьор, да му кажат, че това е нелоялна процедура и гони туристите от Черноморието ”, сподели Пейо Майорски, Асоциация за отбрана на потребителите. " Съгласен съм с господин Алибегов, че действително заведенията за хранене по българското Черноморие набират мощ и оферират много по-добра и качествена услуга. Но сервитьорите са тези, които са лицето на всеки един ресторант. Те би трябвало да бъдат добре подготвени и да кажат какъв брой би коствало едно такова парче пържола. И тогава вие да вземете осведоменото решение - желаете ли този артикул да го консумирате или не желаете да го консумирате ”, сподели Майорски.

" Аз виждам, че и тази обстановка демонстрира, че гласът на екскурзианта в интернет е по-силен от всеки път ”, Константин Занков, Институт за разбори и оценки в туризма.

" И действително, когато хората взимат решение за своята почивка - било то при избор на хотел или заведения, те четат в интернет какво се случва. Отваряме Гугъл, има местни бизнеси, гледаме ревюта, гледаме фотоси на ястия, гледаме цени, гледаме мнения, отваряме ревюта на уеб страниците и се осведомяваме от ден на ден и повече. Това действително е фактор. И това е фактор да бъде сполучлив бизнесът отсега нататък. Мога да ви дам доста образци в България с доста положителни хотели и заведения, които имат лоялни стратегии, доста лоялни посетители, които се връзват още веднъж и още веднъж. За страдание е реалност, че във международен мащаб хората споделят от ден на ден отрицателните си неща онлайн, а не толкоз позитивните си преживявания, само че би трябвало да споделяме и тях. Така че имаме доста положителни практики и доста неприятни. Определено бизнеса не би трябвало да бъде несъвършен ”, съобщи Константин Занков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР