Темата за Сирия беше ключов въпрос по време на днешната

...
Темата за Сирия беше ключов въпрос по време на днешната
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Сирия беше ключова тема на сесията на ЕП в Страсбург

Темата за Сирия беше основен въпрос по време на днешната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Френският президент Еманюел Макрон за първи път приказва пред евродепутатите и произнесе тирада за бъдещето на Европейския съюз. Преди минути в Страсбург стана ясно, че Европейската комисия предлага да стартират договаряния за присъединение с Албания и Македония. Това разгласи висшият представител на Евросъюза за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Френсикят президент Макрон се разгласи за Европа на обединяването, а не на разединението, съобщи пратеникът на Българска национална телевизия в Страсбург Надежда Василева. Според френският президент „ разединението основава обърканост “.

Веднага след изявлението на Макрон пред депутатите, което продължи 20 минути, ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че същинската Франция се завръща.

Речта на Макрон идва няколко дни след ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция над Сирия, само че тя беше планувана от дълго време. Въпроси към Макрон бяха задавани от разнообразни евродепутати по тематиката Сирия, като имаше и остри рецензии. Макрон означи, че не е оповестена война на режима на сирийския президент Асад, който е нарушил неведнъж уговорките си да не се употребява химическо оръжие.
 Еманюел Макрон не желае Балканите да се извърнат към Турция или Русия Еманюел Макрон не желае Балканите да се извърнат към Турция или Русия
Европейският съюз не би трябвало да приема нови страни-членки, до момента в който процесът на вътрешна интеграция не се задълбочи и не бъдат признати промени - това заяв...

 Еманюел Макрон, президент на Франция: Питам вас, същите хора, които се възмущават всякога от фрагментите, които видяхме на дами и деца, убити при нахлуване с хлор. Същите хора. Ще останем ли пасивни, ще защитим ли човешките права като споделяме - правата са за нас, правилата са за нас, действителността обаче е за другите. Не! Не! В доста ясна рамка, в която ние водим война с терористите и в която Башар Асад води война със своя народ, три страни започнаха дейности, и го споделям доста искрено, за достойнството на интернационалната общественост.
По различен основен за България въпрос - европейската вероятност пред Западните Балкани - Макрон сподели, че има риск страните от района да се отклонят към Русия или Турция. Той се разгласи за вероятност страните от Западните Балкани да се причислят към Европейски Съюз, само че в случай че изпълнят критериите за това и проведат задълбочени промени.

Преди малко българският министър на Европредседателството Лиляна Павлова сподели пред публицисти, че е триумф и за нашето председателство това, което разгласи Федерика Могерини.
 Европейска комисия предложи започване на договаряния с Македония и Албания за участие в Европейски Съюз Европейска комисия предложи започване на договаряния с Македония и Албания за участие в Европейски Съюз
Европейският съюз поддръжка започването на договаряния за присъединение с Република Македония и Албания, съобщи Асошиейтед прес. Това съобщи висшият...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР