Темата за съдената реформа се превърна в заклинание, което политически

...
Темата за съдената реформа се превърна в заклинание, което политически
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Съдебната рефора се превърна в заклинание на политически шамани

Темата за съдената промяна се трансформира в проклинание, което политически шамани повтарят до транс. А тя е доста значима. Ние сме тези, които всекидневно правоприлагаме, най-добре знаем какви са практическите усложнения.

 

Недвусмислените закани, които съветският хакер, сринал доста държавни уеб сайтове, насочи към основния прокурор с имейл и в телеграм канала, съдържали персонални нападки, приказва се за Велика Русия и разпра с Иван Гешев.

 

Това съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов в " Тази неделя " по Би Ти Ви.

 

Нормалният метод за промяната е да се чуе и нашият глас, да се образуват работни групи, кръгла маса и прочие, настоя заместникът на Гешев и подсети, че в първия работен ден на новите депутати основният прокурор им е изпратил такова писмо. Съдебната промяна постоянно се е правила от юристи и кабинетни експерти, а не от практикуващи, добави Сарафов.
 
По опасността към Гешев се работи в допълнение. Само той е застрашен. Но Сарафов препрати към НСО за отговор подсилена ли е защитата му. " Всяка една опасност би трябвало да се одобри съществено ", сбит бе той.

Не желае да встъпвам в конкретиката на самото следствие, отклони повече въпроси зам.-главният прокурор.

 

И отговори с " Един бог знае " на въпрос завършиха ли тези офанзиви. Още първия ден бе обиден и уеб сайтът на прокуратурата, само че отбраните ни съумяха да ги преодолеят. Разполагаме с извънредно добър програмен продукт, дарен от евроатлантическите ни сътрудници, акцентира Сарафов.

 

" И аз застанах с лицето си, само че не съм получил опасност. Очевидно основният прокурор е закрепен като личен проблем било за съветската страна, било за съветските хакери ", съобщи заместникът му.
 
Ще се засилват делата от страна на прокуратурата, с цел да се обърне отрицателната наклонност в битката с престъпността. Ако би трябвало, ще предприемем самодеен метод във връзка с оперативните служби, ДАНС. Това разгласи още зам.-главният прокурор и началник на следствието.

 

Има утежняване на работата по телефонните измами, делата за опиати, основни индикатори като дребният рекет, който се реализира даже от разнообразни служи. Усещане, че страната липсва и точно това би трябвало да прекършим, уточни той.

 

Именно по тази причина с основния прокурор обявихме, че ще предизвикваме национално заседание на прокуратурата тази седмица. С дейна позиция да сме потребни на жителите, добави Сарафов.

 

" Всички имаме чувство, че страната лека бавно стартира да отстъпва от своите позиции ", добави той. И персоналното му чувство като жител било такова. Но отхвърли да уточни Министерство на вътрешните работи ли има поради.

 

Усещането за държавност основава всяка една институция, настоя той, въпреки да открои Министерство на вътрешните работи като тази, на която е вменено да разкрива закононарушенията.

 

Проблем била и честата промяна на регионални полицейски шефове. Ако хоризонтът му на работа е 4-5 месеца, има утежняване. При Бойко Рашков тези шефове даже се страхували да приказват с прокурорите. Но нямало война сред институциите, видял се предходната седмица с всички служби, даде образец Сарафов. Сега връзките са по-добри.

 

Сарафов увери, че няма никаква визия защо приказва вътрешният министър Иван Демерджиев, който разгласи през вчерашния ден, че има разработки против съществени политически играчи. До оперативните разработки на Министерство на вътрешните работи имат достъп единствено неговите чиновници, отвърна той. И по парите за " Хемус " нямал визия до каква степен е стигнало следствието.

 

Сарафов отхвърли прокурори също да вземат участие в чадъра над Семерджиев, които умъртви двете девойки при зверската злополука на бул. " Черни връх " преди 3 месеца. Няма да прикрием никого, само че досега няма никакви показания за влияние от прокурори, безапелационен бе той.

 

От разпита на автомонтьора, който е поддържал джипа му станало ясно, че през седмица-две Семерджиев сменял накладки. Това потвърждава извънредно нападателен метод на шофиране, напомни той.

В правосъдна фаза до дни влиза делото за породената злополука, това за така наречен полицейски чадър е настрана дело.

 

Темата за съдената промяна се трансформира в проклинание, което политически шамани повтарят до транс. А тя е доста значима. Ние сме тези, които всекидневно правоприлагаме, най-добре знаем какви са практическите усложнения, разяснява още Сарафов.

 

Бях на семинар с американски сътрудници прокурори и сътрудници от ФБР - на тях им е изцяло неразбираемо наличието на две поемни лица в нашия закон. С неразбиране и изненада питаха по какъв начин е допустимо външни лица да се позволен на мястото на престъплението, може това да е причинителят даже или да подмятна улики, описа Сарафов.

 

Има доста архаични неща и други, които пречат на следствието, заключи той.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР