Темата за промените в Закона за частната охранителна дейност коментира

...
Темата за промените в Закона за частната охранителна дейност коментира
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Частните охранителни фирми имат само превантивни дейности

Темата за измененията в Закона за частната охранителна активност разяснява в " Денят стартира " Красимир Ципов, зам.-мининистър на вътрешните работи. Според него няма учредения за противоконституционност, нито жителите би трябвало да имат такива терзания. Той посочи, че става дума за т.нар превантивна активност - обезпечаването на опазването на публичния ред посредством наблюдаване, системи от видеонаблюдение, надзор и обезпечаване за реакция посредством мобилни патрули. " Става дума за отбрана на имущество, население от противоправни похищения, това не значи непременно при съществуване на осъществено закононарушение ", добави Ципов.

Красимир Ципов, зам-министър на вътрешните работи: Законът за частната охранителна активност и в този момент настоящия също планува по този начин опция - защита на имущество, защита на обекти. Това, че в новия закон бяха записани текстове по отношение на защитата на урбанизиране територии, по никакъв метод не се разграничава от всички други типове защита според новия закон. Идеята на тази наредба беше да се даде опция на кмета на общината, в случай че реши, да организира една процедура по Закона за публичните поръчки след решение на Общинския съвет, с който да му даде такова позволение и да се подписа подобен контракт. По смисъла на закона " урбанизирана територия " е селищно образувание в границите на едно обитаемо място или лимитирано от това обитаемо място, територия, лимитирана от това обитаемо място, където може да има разнообразни типове обекти - частна, държа благосъстоятелност. Идеята е да се обезпечи запазване на публичния ред, само че по никакъв метод не следва да се приказва за оттегляне от страна на страната.

Зам.-министърът посочи още, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да реализира съответен надзор на частните охранителни компании. По-късно той акцентира, че общата щатна бройка на Министерство на вътрешните работи е под 50 хиляди, а охранителните служители на реда и жандармерията са към 15 хиляди по щат.
Красимир Ципов: Охранителна активност, реализиран от охранителни компании, следва да се схваща като обезпечаване на условия за сигурност на жителите посредством т.нар превантивни действия - мониторинг, видеонаблюдение, обезпечаване на реакция. В никакъв случай не може да се касае за един цялостен пакет пълномощия, свързани с предотвратявания, секване или следствие на закононарушения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР