Темата за предоставянето на военна помощ за Украйна може да

...
Темата за предоставянето на военна помощ за Украйна може да
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Препъникамък за коалицията може да се окаже темата военна помощ за Украйна

" Темата за даването на военна помощ за Украйна може да се трансформира в препъникамък за ръководещата коалиция. Затова са потребни съдружните формати - доста глави да се съберат и да произведат едно решение. По-важното е, откакто бъде взето - да бъдат ясно артикулирани причините " за " или " срещу " това, което е взето като решение, а в следствие то да се извършва ".

Коментарът направи пред БНР политологът Любомир Стефанов. " Надявам се Кирил Петков и Асен Василев да са имали в действителност основателни аргументи за отсъствието им от парламентарен надзор, защото рискът да бъдат упрекнати в това, което те споделяха, че желаят да трансформират, е доста сериозен ", сподели той във връзка неявяването на премиера и вицепремиера в Народното събрание за блицконтрол.

В предаването " Хоризонт за вас " политологът разяснява и връзките на България със Северна Македония:

" Това е тематика, която от дълго време трябваше да сме поставили на безусловно друго начало, с цел да създаде резултати, които желаеме ние - и София, и Скопие. Надявам се, че турбулентността, която сега следим, няма да бъде употребена, с цел да се случи нещо доста подмолно, натоварено с някаква интрига и някой да вземе решение вместо нас, което да ни бъде натрапено. Смятам, че имаме какво да създадем и имаме какво да разкажем на сътрудниците си, с цел да се случат нещата поетапно и без ненужно напрежение ".

Според Любомир Стефанов историческата тематика не би трябвало да е определяща за развиването на взаимоотношенията сред България и РСМ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР