„Темата за избор на нов управител на БНБ очевидно е

...
„Темата за избор на нов управител на БНБ очевидно е
Коментари Харесай

Политолог: Новият шеф на БНБ няма да печата пари с лика си, ситуацията с избора му прилича на „шарена сватба“

„ Темата за избор на нов шеф на Българска народна банка явно е разломна за държавното управление. За кабинета ще е идеално, в случай че може да обезпечи поддръжка и отвън обединението. На мен ми се губи платформата на претендентите за гуверньори и какво ще вършат в Българска народна банка “. Това съобщи политологът Любомир Стефанов пред BGonAir.

„ Изборът за шеф на Българска народна банка и останалите назначения замязяха на тези шарени сватби, на които бащата на булката дава, по-късно бащата на младоженеца – повече, което не е съществено. Въпросът е да не стигаме до парцелиране. За Българска народна банка би трябвало да се мисли по този начин, че на следващия ден ще има различен парламент и власт. Новият гуверньор няма да печата пари със личния си облик. Стига с тези политически назначения. „ Българска национална банка “ – името приказва красноречиво, че е необходим специалист. Коалицията от ден на ден демонстрира, че не е на „ консенсуса “, а на „ компромиса “, сподели още Стефанов.

„ 100-те дни са надалеч от визията на Кирил Петков. Това е наша война, тъй като е на границата ни, а Русия ни е присъединила в листата с противников страни. Кирил Петков се усеща като котка върху парещ ламаринен покрив. На всички срещи на върха на Брюксел ни се споделя, че би трябвало да имаме позиция за войната. Ние я имаме, само че различен е въпросът дали може да се изкаже. В момента кабинетът работи като пожарна “, разяснява политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР