Темата за езика може да им коства НАТО и ЕСГоворих

...
Темата за езика може да им коства НАТО и ЕСГоворих
Коментари Харесай

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред “Труд”: Казах на Борисов за лъжите на Скопие

Темата за езика може да им коства НАТО и Европейски Съюз


Говорих с премиера Бойко Борисов по отношение на операциите, които в Македония не престават да се вършат във връзка с историята. Още преди няколко месеца дадох още веднъж образци с подправянето на историческите обстоятелства. Това съобщи пред “Труд ” вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка на острата реакция на външно министерство на Македония.

Скопие излезе със светкавична позиция в почивния ден, откакто в събота Каракачанов предизвести, че не приема “хора с неразбираеми възгледи и с извърнат прочит на историята да се промъкнат в НАТО и Европейски Съюз, на гърба и за сметка на България и историческата правдивост, още по-малко, внедрявайки подмолно македонския език ”. “Г-н Заев, не злоупотребявайте с тематиката за македонския език. Това може да Ви коства участието в Европейски Съюз и НАТО! ”, обърна се във фейсбук към македонския министър председател Красимир Каракачанов. И особено означи, че приказва освен като водач на Вътрешна македонска революционна организация, само че и като вицепремиер на България по националната сигурност. “Скопие продължава да води умишлена антибългарска политика, а в това време желаят поддръжката ни за НАТО и Европейски Съюз ”, сподели още пред “Труд ” военният ни министър.

В същото време в реакцията на министерството на външните работи на Скопие се споделя: “Подписахме съглашение за другарство и ще построяваме другарство, само че това допуска взаимно схващане, почитание и угриженост за ползите на съседа. Република Македония и отсега нататък ще продължи своята дейна, градивна и добросъседска политика в духа на подписания контракт с България и на европейските полезности, по които се водят двете страни ”.

“Точно това е казусът – към този момент толкоз месеци няма никаква смяна в държанието на управляващите в Скопие, в противен случай – те не престават с фалшификациите на историята и настояват да вземем за пример, че цар Самуил не е български държател, а дори бил воювал против България ”, отсече Каракачанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР