Темата със зеления сертификат продължава да бъде актуална.Главният държавен здравен

...
Темата със зеления сертификат продължава да бъде актуална.Главният държавен здравен
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Премахнете зеления сертификат за влизане в България

Темата със зеления документ продължава да бъде настояща.

Главният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев ще предложи премахването на зеления документ за влизане в България от страните от Европейския съюз.

Това разгласи той, като добави, че концепцията е обсъждана през днешния ден и ще бъде импортирана идната седмица в здравното министерство, съобщи TravelNews.

Целта е прибиращите се българи и туристите от Европейски Съюз да влизат свободно у нас без имунизационен документ и без отрицателни тестове за Коронавирус. При утвърждение би трябвало да бъде издадена заповед от министър Асена Сербезова. Идеята е мярката да влезе в действие от 1 април 2022 година, с цел да може да обхване априлската почивка, през който интервал ще има огромни пътувания в чужбина на българите с децата им. Затова упорстват и туроператорите.

" За всички останали страни отвън Европейски Съюз ще предложим да остане разновидността със лист, "  каза Ангел Кунчев. В него ще се прецизира от кои трети страни ще се позволява свободно влизане, с имунизационен документ, с тестове или задължителна карантина. Това ще става от време на време според от заболеваемостта в съответната страна, добави той.

От Министерството на здравеопазването обясниха пред TravelNews, че дирекцията по запазване на публичното здраве работи по въпроса и другата седмица ще вземе решение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР