Темата с вчерашните преговори с миньорите продължи и тази сутрин

...
Темата с вчерашните преговори с миньорите продължи и тази сутрин
Коментари Харесай

Енергийна комисия одобри споразумението с мините

Темата с вчерашните договаряния с миньорите продължи и тази заран на днешното съвещание на енергийната комисия в Народно събрание.

Искра Михайлова от " Възраждане " изясни, че няма реализирано А първа точка от написания през вчерашния ден документ не била разбираема за миньорите, нито даже за депутатите. Липсва и настояването на митинга за либерализация на енергийния пазар, по думите й.

Нали сякаш има съглашение, ние можем ли да го променяме, недоумява Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия. По думите му откакто има такова, комисията би трябвало единствено да го утвърди или откакто част от синдикатите не са се подписали и депутатите биха могли да нанесат корекции. И социалистът настоя ръководещите да разяснят какво значи точка 1.

Председателят на Народно събрание споделил, че би трябвало да има корекции, стана ясно от Делян Добрев . Преди гласоподаване в зала трябвало да има известни корекции. От " Възраждане " обясниха, че протестиращите през вчерашния ден пристигнали със напълно различен текст. Освен това същината на настояванията се изгубила в текста, който най-после бил препоръчан.

Радослав Рибарски от ПП/ДБ изясни, че 1 точка била препоръчана от синдиката на енергетиците. Според него има опити за подстрекателство на протестиращите. В текста през вчерашния ден се решавали проблемите на хората.

Владислав Панев изиска разделно гласоподаване на всяка точка от съглашението. Рамадан Аталай пък изиска да не се трансформира съглашението. Иначе щяло да излезе, че енергийна комисия е третата страна в разногласието. Затова настоя Панев да се откаже от мераците си. Делян Добрев се съгласи с причините му.

Васил Стефанов от Политическа партия също се причисли към тях. Бе препоръчана техническа промяна, че Народно събрание разпорежда на кабинета осъществяването на договореностите.

ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи утвърдиха съглашението. Против бяха от " Възраждане " и Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия бяха въздържал се.
 Енергетици и миньори остават на Автомагистрала
Енергетици и миньори остават на Автомагистрала " Тракия ", до момента в който бъде разисквано съглашението

Решение за блокадата се чака днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР