Темата НЗОК приключи, ще бъде поискана оставката и на шефа

...
Темата НЗОК приключи, ще бъде поискана оставката и на шефа
Коментари Харесай

Пеевски: Темата НЗОК приключи, процедурата за нов шеф и зам.-шеф започва наново

„ Темата НЗОК завърши, ще бъде поискана оставката и на шефа на Касата, и на зам.-шефа ѝ, и ще тръгне процедурата отначало по нов правилник “, съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание за напрежението към избора на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Той уточни, че представители на Движение за права и свободи също са участвали на диалога през днешния ден сред ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и министъра на финансите Асен Василев по тематиката. 

 

По-рано днес на взаимен брифинг в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и министърът на финансите и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев оповестиха, че ще насочат молба шефът и подуправителят на НЗОК да създадат крачка обратно - да подадат оставки. На срещата е разисквано и изработването на правилник, по който да се случват назначенията в регулаторните органи. 

 

Разумно е да се направи този правилник в партиите, които поддържат държавното управление и конституционното болшинство, ще участваме в това нещо, сподели Делян Пеевски. Той посочи, че ще вземат участие в регламента, който визира конституционното болшинство и регулаторите.

 

В ръководството, изпълнителната власт няма да се включваме нито на равнище министри, нито на зам.-министри, съобщи Пеевски. Видяхте сътрудниците в какъв състав пристигнаха при вас, с цел да е ясно кои са ръководещите, ние поддържаме, добави той.  

 

В отговор на въпрос Пеевски сподели, че Движение за права и свободи ще имат хора в регулаторите, както имат представител в Българска народна банка.

 

За министър председател няма отворен въпрос, те си имат правилник по какъв начин се ротират на девет месеца, сподели още ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

 

" Премиерът, в случай че почне да работи за хората, ще беседваме с него, в случай че прави рационални неща. Пълна поддръжка има вицепремиерът Габриел ", съобщи той. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР