Темата Магниски може би ще дойде на дневен ред съвсем

...
Темата Магниски може би ще дойде на дневен ред съвсем
Коментари Харесай

Цонев заговори за инстински санкции Магнитски. Кой гори за Nexo

Темата „ Магниски ” може би ще пристигна на дневен ред напълно скоро с няколко въпроса: Дали няма да е удачно в този момент да попитаме нашите евроатлантически сътрудници по нещатаq които излизат в следствието на техните прокурори за криптоаферата Nexo, в следствието на българските им сътрудници, може би и в това, което ще направи краткотрайната комисия в Народно събрание, дали няма да има потребност да се наложат наказания по „ Магнитски ” – към този момент същински, на други лица, които от самото начало се представяха за носители на евроатлантическата концепция. А в действителност се оказаха единствено и само носители на личния си интерес. Това съобщи зам.-председателят на 48-ото Народно събрание Йордан Цонев по време на дебатите за основаване на Временна парламентарна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на активността на Nexo и обвързваните с нея компании.

-->
Цонев акцентира, че съгласно обстоятелствата от следствието, които излизат, кръгът „ Капитал ” е рекламирал дейностите на Nexo и Nexo Капитал.

Тук става въпрос за 8 щатски прокуратури, които са провели следствие за закононарушения на територията на съответните щати. Законът „ Магнитски ” не се занимава с това, сподели Цонев, отговаряйки на имитация на Радостин Василев от „ Продължаваме промяната ”.

Няма нито едно доказателство за глобата „ Магнитски ” по отношение на нашия сътрудник Пеевски. Точно противоположното. Ние организирахме нашето следствие в България и установихме, че такива данни в българските институции не съществуват, нито за златните паспорти, нито за каквото и да било друго, безапелационен бе Цонев.

Сега тази глоба е в съда, господин Пеевски я апелира, напомни Цонев. И заяви: „ Нашето следствие се натъкна на доста забавен факт. Тези, които скалъпиха обвиняването против господин Пеевски, те са продавали златните паспорти. И това в този момент ще бъде потвърдено в американския съд. Те са отново  кръга „ Капитал ”, кръга „ Nexo ”. ”.

Санкциите по „ Магнитски ”, поради които бяхме несъгласни, не са артикул на проучване на американски органи, а са артикул на скърпен донос в България, който по съответните канали е стигнал до такава степен. Ние се постарахме като политическа партия да проведем нашето политическо следствие и то стана пред вашите очи – с писмени въпроси и отговори към всички наши институции. И се оказа, че нашите институции не имат никакви данни, нищо не са пращали в Съединени американски щати, напомни Йордан Цонев.

Кръгът „ Капитал ” компрометира евроатлантическата концепция в България. Тези хора от кръга „ Капитал ” – енджиотата, медиите, икономическият екип, анализаторите, те ускоряват евроскептицизма в българските жители с тази своя активност. Затова с болежка се обръщаме към нашите евроатлантически сътрудници, заключи Цонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР